Οι δυο ''πτυχές'' της επίσκεψης Αβραμόπουλου στη Θράκη

Η προοπτική Θράκης και το νέο πρόγραμμα της ΝΔ, όπου η μειονότητα θα μπορεί να ασκεί στο ακέραιο, ισότιμα, τα δικαιώματά της, ήταν οι δυο πτυχές που επεχείρησε να αναδείξει με τη σημερινή του επίσκεψη στη Θράκη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Η Θράκη είναι στην αιχμή του δόρατος της αναπτυξιακής μας πολιτικής, με καινοτόμες ιδέες και καινούρια προγράμματα,

τα οποία, σύντομα θα ανακοινωθούν….

Από την άλλη μεριά, αυτό που έχει μεγάλη σημασία, είναι ότι η Νέα Δημοκρατία έχει εκπονήσει ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες αντιλήψεις και στις βασικές αρχές της δημοκρατίας, μιας σύγχρονης ανοικτής κοινωνίας, όπου η μειονότητα μπορεί να ασκεί ισότιμα και στο ακέραιο τα δικαιώματά της. Θυμίζω, ότι η ισονομία και η ισοπολιτεία, εισήχθησαν ως αρχές με νομοθέτημα της Νέας Δημοκρατίας, ήδη από την εποχή του 1991», σημείωσε ο κος Αβραμόπουλος, που πραγματοποίησε περιοδεία στην περιοχή με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της ΝΔ.

Ο κος Αβραμόπουλος τόνισε πως είδε μεταξύ άλλων νέους ανθρώπους που έχουν προκόψει, που έχουν σπουδάσει και αυτό επιβεβαιώνει το πόσο δημοκρατική είναι η Ελλάδα και παρατήρησε πως αυτό είναι το περιεχόμενο και ο σκοπός της αποστολής του εκεί.

Κληθείς να απαντήσει για τους χώρους φύλαξης που ετοιμάζονται σχολίασε πως δε ξέρει ποιοι μίλησαν για αναπτυξιακό έργο, διευκρίνισε όμως πως το Υπουργείο Άμυνας δεν εμπλέκεται στην κατασκευή τους και δήλωσε πως δεν του ζητήθηκε η παραχώρηση στρατοπέδου στην Θράκη, όπως στην Κοζάνη.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου των Επιστημόνων της μειονότητας, ενώ έως αργά το βράδυ αναμένεται να περάσει από όλες τις σημαντικές περιοχές της ευρύτερης ζώνης της μειονότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα