Οι φοιτητές πληρώνουν την κόντρα Υπουργείου - Πρυτάνεων

Αδιέξοδο μεταξύ Αρβανιτόπουλου και διοικητικών υπαλλήλων κοστίζει στις οικογένειες

Το υπουργείο από την πλευρά του προωθεί ρύθμιση προς ψήφιση στη Βουλή με την οποία θα καλούνται οι υπάλληλοι να συμπληρώσουν μόνοι τους ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα με τα στοιχεία τους και τα προσόντα τους ώστε να προχωρήσει το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Η ρύθμιση δεν αποκλείεται να κατατεθεί ακόμη και σήμερα. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, «τελειώνει

η προσπάθεια μιας μειοψηφίας να συντηρηθούν φέουδα ανομίας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα».

Στα άκρα φαίνεται πως οδεύει η κόντρα μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και Πρυτάνεων, μιας και οι λίστες των διοικητικών υπαλλήλων προκειμένου να αξιολογηθούν δεν έφτασαν ποτέ. Μέσα στην εβδομάδα, ο Υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είχε ζητήσει από τον Άρειο Πάγο τη συνδρομή του για το θέμα, ώστε οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ηρακλείου, Ιωαννίνων Θεσσαλίας και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου να στείλουν έγκαιρα τα στοιχεία.

Οι εργαζόμενοι από τη μεριά τους κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μέσω του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, εναντίον της διαθεσιμότητας. Οι πρυτάνεις ωστόσο δηλώνουν ότι δεν έχουν τη δύναμη να λειτουργήσουν τα ιδρύματα, υπογραμμίζοντας πως «η συμμετοχή των διοικητικών υπαλλήλων στην απεργία, στα περισσότερα Πανεπιστήμια, είναι πλέον σχεδόν καθολική, με αποτέλεσμα οι διοικητικές υπηρεσίες να βρίσκονται σε κατάσταση αδυναμίας λειτουργίας. Επιπλέον, σε ορισμένα από αυτά τα Ιδρύματα και η ακαδημαϊκή λειτουργία καθίσταται αδύνατη, εξαιτίας της παράλληλης απεργίας των μελών ΔΕΠ». Σε ότι αφορά πάντως το έγγραφο του Υπουργού προς τον Άρειο Πάγο, ξεκαθαρίζουν ότι είναι ξένο προς τα ακαδημαϊκά ήθη και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, μοναδικοί χαμένοι είναι οι φοιτητές που είδαν τις εγγραφές πρωτοετών να γίνονται με πολλά προβλήματα, ενώ το εξάμηνο αρχίζει να φαντάζει χαμένο.

Διαβάστε επίσης:

Προθεσμία 5 ημερών στους διοικητικούς των ΑΕΙ να στείλουν τα προσόντα

Τελεσίγραφο Αρβανιτόπουλου σε Πανεπιστήμια: Απογραφή ή αργία

Λίστες με ονόματα για διαθεσιμότητα απέστειλαν τρία Πανεπιστήμια

Ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για τη διαθεσιμότητα στα πανεπιστήμια

Keywords
Τυχαία Θέματα