Οι Γερμανοί πολίτες προτιμούν την Αγκελα Μέρκελ

«Ευχαριστημένο με την Αγκελα Μέρκελ δηλώνει σχεδόν το 50% των Γερμανών πολιτών που έχει δικαίωμα ψήφου», λέει ο επικεφαλής της εταιρίας δημοσκοπήσεων Forsa, διαπιστώνοντας ότι «η πλειονότητα των πολιτών δεν επιθυμεί την αλλαγή στην καγκελαρία».

Παράλληλα η δημοσκόπηση της εταιρίας Forsa δείχνει ότι η καγκελάριος είναι πολύ πιο αγαπητή από τον πρόεδρο των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος στην απευθείας σύγκριση λαμβάνει μόνο το 17% των ψήφων, ενώ η Αγκελα Μέρκελ

το 59%, όπως αναφέρει η Deutsche Welle.

Υπέρ της Αγκελας Μέρκελ αποβαίνει και η σύγκριση με τα δύο άλλα κορυφαία στελέχη των Σοσιαλδημοκρατών, που αναμένεται να διεκδικήσουν το χρίσμα του υποψηφίου του κόμματος για την καγκελαρία. Τον πρώην υπουργό Οικονομικών Πιέρ Στάινμπρικ, προτιμά το 26% των πολιτών και τον αρχηγό της κοινοβουλευτικής ομάδας και πρώην υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ το 27%. Οι πολίτες προτιμούν την Αγκελα Μέρκελ με ποσοστά 52% και 49% αντίστοιχα.

Ως προς την πρόθεση ψήφου οι Χριστιανοδημοκράτες της Αγκελα Μέρκελ, οι Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας του Χορστ Ζέεχοφερ και οι Φιλελεύθεροι συγκεντρώνουν το 40%, ενώ Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής με 39%.

Το γεγονός όμως ότι μόνο το 4% των γερμανών θα ψήφιζε τους Φιλελεύθερους του Φίλιπ Ρέσλερ σημαίνει ότι πρώτον οι Φιλελεύθεροι θα έμεναν εκτός βουλής και ότι η Αγκελα Μέρκελ θα έχανε ακριβώς γι αυτό το λόγο τις εκλογές.

Μέχρι τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία το φθινόπωρο του 2013 ωστόσο θα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την εταιρία FORSA μεταξύ 16 και 20 Ιουλίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.502 πολιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα