Οι «κόκκινες» γραμμές Σαμαρά

«Δεν συγκυβερνάμε», ξεκαθάρισε μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματός του ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος χαρακτήρισε «συμβολική» τη συμμετοχή της ΝΔ στη νέα κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

«Αν

δεν συμμετείχαμε στη νέα κυβέρνηση, θα ήταν σα να την υπονομεύαμε. Αν είχαμε περισσότερα υπουργεία θα ήταν σα να αμφισβητούσαμε το μεταβατικό της χαρακτήρα», σημείωσε, επιμένοντας πως η 19η Φεβρουαρίου είναι η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Ο Αντώνης Σαμαράς υπερασπίστηκε τη στάσης του κόμματός του, λέγοντας πως απέτρεψε το δημοψήφισμα, ανάγκασε τον Γιώργο Παπανδρέου να αποχωρήσει από την εξουσία και πέτυχε τη δημιουργία μιας μεταβατικής κυβέρνησης 100 ημερών για την εκταμίευση της 6ης δόσης και την ολοκλήρωση της συμφωνίας της 26ης του Οκτώβρη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς τον τέως πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας με νόημα πως δεν δίνει συγχωροχάρτι, πως δεν επωμίζεται τις ευθύνες Παπανδρέου και πως οι ευθύνες θα αποδοθούν όταν έρθει η ώρα.

«Όταν η χώρα είναι ακυβέρνητη είναι δική μας ευθύνη να ανοίγουμε διεξόδους», τόνισε και πρόσθεσε πως η ΝΔ δεν πιστεύει στην πολιτική του ώριμου φρούτου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν περιμένουμε το αντίπαλο κόμμα να καταρρεύσει».

Ο κ. Σαμαράς επέμεινε στην 19η Φεβρουαρίου για τη διεξαγωγή εκλογών, σημειώνοντας ότι η κοινωνική συνοχή κρέμεται από μια κλωστή και πως αν οι πολίτες γνωρίζουν ότι θα γίνουν σε τρεις μήνες εκλογές, αυτό λειτουργεί καταπραϋντικά, ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα άμεσης λήψης μέτρων ανάκαμψης.

Απαντώντας στις κατηγορίες που έχει δεχθεί, περί βιασύνης ανάληψης της εξουσίας είπε: «Δεν έμεινα τόσα χρόνια έξω από την πολιτική από βιασύνη. Την πατρίδα μου ακούω, τις εντολές της και τη συνείδηση μου».

Ο Αντώνης Σαμαρά είπε επίσης «Όχι» σε νέα μέτρα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα αμφισβητήσει όσα έχουν ήδη ψηφιστεί αλλά πως όταν μπορέσει θα αλλάξει ότι πρέπει να αλλάξει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε εκ νέου ηχηρό μήνυμα προς τα έξω, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να υποκύψει στις πιέσεις για έγγραφες εγγυήσεις, ενώ προανήγγειλε και περιοδείες στο εσωτερικό το αμέσως επόμενο διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα