Οι Τούρκοι «πουλάνε» Χίο

Με ελκυστικούς τίτλους για “Paskalyaστη Χίο” τουρκικά και ελληνικά τουριστικά γραφεία ετοιμάζονται να φέρουν εκατοντάδες ανθρώπους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα στο νησί.

Τουριστικά φυλλάδια με φωτογραφίες από τσουρέκια, βαμμένα αυγά, γαλανόλευκα εκκλησάκια και, πρωτίστως, στιγμιότυπα από τον ρουκετοπόλεμο στο Βροντάδο κατακλύζουν το τελευταίο διάστημα τους δρόμους των τουρκικών παραλίων και τις ιστοσελίδες ταξιδιωτικών πρακτορείων.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 60 ευρώ με διανυκτέρευση, γεύμα και μία θέση με θέα στον ρουκετοπόλεμο

που γίνεται μετά την Ανάσταση.

Οι επιχειρηματίες του νησιού βλέπουν με καλό μάτι την κίνηση των Τούρκων να «πουλήσουν» Ελλάδα για το Πάσχα, καθώς αυτό αναμένεται να δώσει μεγάλη ανάσα στην οικονομία του νησιού αλλά και να δώσει ώθηση για το καλοκαίρι.

Αυτή είναι και η “ανάσα” που περιμένουν οι επιχειρηματίες του νησιού, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο αριθμός τόσο των Ελλήνων, όσο και των Κυπρίων, πλέον, που παλιότερα κατέφθαναν κατά “μιλιούνια”, έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια.

Προκειμένου να προβληθεί περισσότερο το νησί, έγινε μεγάλη παρουσίαση στο κτίριο όπου στεγάζεται το Επιμελητήριο της Σμύρνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα