ΟΗΕ: Να απαντήσει ο Άσαντ στις προτάσεις του Κόφι Ανάν

Να απαντήσει στις προτάσεις του Κόφι Ανάν κάλεσε τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

«Προσθέτω τη φωνή μου σε αυτή του (Κόφι) Άναν για να καλέσω τον πρόεδρο Άσαντ να δράσει άμεσα μέσα στις επόμενες ημέρες και να δώσει μια απάντηση στις προτάσεις που του έχουν γίνει» από τον απεσταλμένο του Οργανισμού και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, δήλωσε ο Μπαν Κι Μουν ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Καλώ

το Συμβούλιο Ασφαλείας να ενωθεί για να τερματιστεί η βία και να υποστηρίξει την αποστολή του Ανάν ώστε να βοηθήσουμε τη Συρία να αποφύγει μία ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή. Είναι ζωτικής σημασίας για το συριακό λαό και το σύνολο της περιοχής», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα, η συριακή κυβέρνηση συνεχίζει «τις επονείδιστες» επιχειρήσεις της στη Συρία, όπου περισσότεροι από 7.500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, σύμφωνα με τον Οργανισμό.

Στο μεταξύ η Κίνα τάσσεται κατά οποιασδήποτε στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, όμως επισημαίνει ότι δεν έχει να υπερασπιστεί «ειδικά συμφέροντα», όπως υπογράμμισε σήμερα ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας ο πρεσβευτής της χώρας Λι Μπαοντόνγκ.

Ο Κινέζος πρεσβευτής ανακοίνωσε επίσης την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων στη Συρία, η οποία θα διανεμηθεί από τη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

Keywords
Τυχαία Θέματα