Ολάντ: Δεν υπάρχει λύση χωρίς την αποχώρηση Άσαντ

04:44 2/6/2012 - Πηγή: NewsBomb

Δεν είναι δυνατή μια λύση στη Συρία χωρίς την αποχώρηση του Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι μαζί με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι το καθεστώς του Άσαντ έχει φερθεί «με απαράδεκτο και ανυπόφορο τρόπο και έχει διαπράξει ενέργειες που το καθιστούν ακατάλληλο».

Υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις κατά του συριακού καθεστώτος, σημειώνοντας

χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι ουσιαστικό κομμάτι μιας πολιτικής λύσης είναι οι περισσότερες κυρώσεις».

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των κυρώσεων που θα μπορούσαν να επιβληθούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στο συριακό καθεστώς.

« Οι κυρώσεις δεν λειτουργούν πάντα. Το βασικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να αποτρέψουμε εξέλιξη της κατάστασης και να μην επιτρέψουμε να υπάρξει εμφύλιος πόλεμος», σημείωσε ο Πούτιν.

Υπερασπίστηκε ακόμη την αποστολή του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία, Κόφι Αναν. «Ο κ. Αναν είναι ένας πολύ πεπειραμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να επιτύχει η αποστολή του. Νομίζω ότι είναι αντιπαραγωγικό να χαρακτηρίσουμε αποτυχημένη την αποστολή του εκ των προτέρων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα