Όλη η ιστορία των ακροδεξιών δολοφόνων –και ενός Ελληνα- στη Γερμανία

Ένας Έλληνας – ο Θεόδωρος Βουλγαρίδης- είναι μεταξύ των πάνω από 10 θυμάτων που υπολογίζει η εισαγγελία της Γερμανίας τα θύματα του νεοναζιστικού πυρήνα από την οργάνωση «Προστασία της Πατρίδας». Τα τελευταία 13 χρόνια η οργάνωση διέπραξε ληστείες, διαρρήξεις, δολοφονίες αστυνομικών και ξένων επιχειρηματιών.

Όπως γραφει η Ντόυτσε Βέλλε, ο μίτος της τρομοκρατικής δράσης του νεοναζιστικού πυρήνα άρχισε να ξετυλίγεται όταν στις 4 Νοεμβρίου σε έκρηξη σπιτιού στο Τσβικάου, που έμεναν τρεις γνωστοί

ακροδεξιοί, δύο άντρες και μία γυναίκα (Ούβε Μπένχαρντ., Ούβε Μούντλος και Μπεάτε Τσέπε), βρέθηκε το πιστόλι με το οποίο δολοφονήθηκε μία αστυνομικός το 2007.

Στο ερείπια του σπιτιού η αστυνομία βρήκε ίχνη και στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία της αστυνομικού έγινε με το ίδιο πιστόλι που δολοφονήθηκαν μια σειρά ξένοι ιδιοκτήτες μικρών εστιατορίων από το 2000 – 2007 σε ολόκληρη τη Γερμανία. Ανάμεσά τους και ο Έλληνας Θεόδωρος Βουλγαρίδης στο Μόναχο. Οι δολοφονίες αυτές έμεναν μέχρι σήμερα ανεξιχνίαστες. Στο μεταξύ η Μπεάτε Τσέπε που έμενε στο σπίτι παραδόθηκε στην αστυνομία δηλώνοντας ότι αυτή προκάλεσε την έκρηξη (08.11.11).

Προχθες το βράδυ η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι συνελήφθη και δεύτερος ύποπτος, o Χόλγκερ Γκ., που φαίνεται ότι στήριζε 'λογιστικά' τους «πυρήνες του Τσβικάου».

Ο ύποπτος φέρεται να έχει παίξει ρόλο στη δολοφονία της αστυνομικού το 2007, αλλά και στην πρόσφατη ληστεία σε τράπεζα των «πυρήνων του Τσβικάου» (04.11.11 / Άιζεναχ) που κατέληξε 'περιέργως' με αυτοκτονία των δύο δραστών – νεοναζί και έγινε σχεδόν ταυτόχρονα με την έκρηξη του σπιτιού που έμεναν. Να σημειώσουμε ότι η αστυνομία κατηγορεί το τρίο και για σύσταση νεοναζιστικής οργάνωσης με το όνομα 'Εθνικοσοσιαλιστικό Unterground'. Στο σπίτι βρέθηκαν επίσης προπαγανδιστικά βίντεο και βίντεο με ομολογία του τρίτου ότι για τη δολοφονία των 9 αλλοδαπών και της αστυνομικού.

Διαβάστε περισσότερα στο Prionokordela.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα