Όλι Ρεν: «Η Ελλάδα αργεί για αυτό δεν ανακάμπτει»!

Για καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα έκανε λόγο ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Όλι Ρεν.

«Τα μέτρα λιτότητας και οι μεταρρυθμίσεις δεν υλοποιούνται αρκετά γρήγορα για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρεν.

"Ο τρέχων ρυθμός των μεταρρυθμίσεων και των προσαρμογών απέχει από το να είναι επαρκής για να κάνει τα δημόσια οικονομικά βιώσιμα στην Ελλάδα ή να κλείσει το χάσμα της ανταγωνιστικότητας",

τόνισε ο Όλι Ρεν στους βουλευτές της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις. Είπε επίσης ότι απαιτούνται "περαιτέρω προσπάθειες".

Ο Ρεν χαρακτήρισε την "έλλειψη πολιτικής ενότητας" ως μια συνεχή "Αχίλλειο πτέρνα" που παρεμποδίζει τις προσπάθειες της Αθήνας στην εφαρμογή "απαιτητικών μεταρρυθμίσεων" και την ανάταξη των οικονομικών της.

"Η έλλειψη πολιτικής ενότητας, αν και βελτιώθηκε πρόσφατα, μπορεί μόνο να θεραπευτεί από τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες", δήλωσε ο Ρεν.

Τρόικα των ΕΕ-(ΕΚΤ)-ΔΝΤ μπορεί να διευκολύνει, μπορεί να επιτρέψει, μπορεί να υποστηρίξει", τόνισε ο Ρεν. "Αλλά στο τέλος, είναι οι ίδιοι οι Έλληνες που πρέπει να αναλάβουν δράση για την αναμόρφωση της χώρας τους και να αναλάβουν την ευθύνη για αυτό".

Keywords
Τυχαία Θέματα