ΟΛΜΕ: 927 κενά εκπαιδευτικών σε γυμνάσια και λύκεια

Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ έδωσε στη δημοσιότητα τα κενά που έχει συλλέξει με τη βοήθεια των κατά τόπους ΕΛΜΕ. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία ενώ έχουν περάσεις 40 περίπου μέρες από την έναρξη του σχολικού έτους υπάρχουν 927 κενά εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε 43 διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έως τώρα το υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 385 αναπληρωτών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για τη γενική παιδεία, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει προσληφθεί κανείς αναπληρωτής σε τεχνικές ειδικότητες.

Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε η ΟΛΜΕ, πρωταθλητής στα κενά αναδεικνύεται ο νομός Ηρακλείου με 111 ελλείψεις και ακολουθεί η περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Συνολικά, 62 εκπαιδευτικοί φαίνεται λείπουν από τα γυμνάσια και λύκεια των Κυκλάδων, ενώ στα Δωδεκάνησα όπου υπήρξε για το θέμα των ελλείψεων εισαγγελική παρέμβαση τα κενά ανέρχονται σε 35.

Πάντως, το υπουργείο έχει ελάχιστες πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών από τον κρατικό προϋπολογισμό που μετά και τις τελευταίες προσλήψεις έχουν σχεδόν εξανεμιστεί και σίγουρα ο τρόπος αντιμετώπισης των κενών "δημιουργεί πονοκέφαλο" στους ιθύνοντες.

Νέες προσλήψεις 65 αναπληρωτών. Καλύφθηκαν 29 κενά στα Δωδεκάνησα

Σε νέες προσλήψεις 65 αναπληρωτών στις ειδικότητες των φιλολόγων, μαθηματικών, φυσικών, χημικών και βιολόγων προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας. Οι 29 από τους 65 αναπληρωτές τοποθετούνται στα Δωδεκάνησα ενώ στις Κυκλάδες όπου επίσης υπάρχει έντονο πρόβλημα προσελήφθησαν 7 αναπληρωτές. Οι προσληφθέντες οφείλουν να παρουσιαστούν από τις 22 έως και τις 24 Οκτωβρίου προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία.

Μπορείτε εδώ να δείτε τα ονόματα των προσληφθέντων.

Συνέντευξη τύπου της ΟΛΜΕ

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε από την ΟΛΜΕ έγινε αναφορά στα κενά των εκπαιδευτικών εντοπίζονται σε πολλά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα γνωστοποιήθηκε ότι η ΟΛΜΕ θα πάριε μέρος στην απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 6 Νοεμβρίου 2013, ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 31 Οκτωβρίου, θα διοργανωθεί πανεκπαιδευτική πορεία.

Επίσης, στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε έρευνα του Κέντρου Μελετών της ΟΛΜΕ σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες εκπαιδευτικοί δουλεύουν κατά τρεις ώρες περισσότερες από τους συναδέλφους τους στην Ευρώπη (1.170 ώρες οι Έλληνες έναντι 1.133 και 1.108 για γυμνάσια και λύκεια 19 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Άλλο ένα γεγονός που επισημάνθηκε είναι η μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών κατά 30.000 περίπου καθώς και η μείωση των μισθών και των δαπανών για την εκπαίδευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα