Ομολόγησε ότι μαχαίρωσε πισώπλατα τον Γάλλο στρατιώτη

Ομολόγησε ο 22χρονος που συνελήφθη νωρίτερα σήμερα για τον τραυματισμό με μαχαίρι ενός Γάλλου στρατιώτη κοντά στο Παρίσι το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με αξιωματούχους, ενώ ο εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι φαίνεται πως το κίνητρο της επίθεσης ήταν θρησκευτικό.


Ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν ανέφερε ότι ο συλληφθείς, που έχει κατονομαστεί ως «Αλεξάντρ», έχει ασπαστεί το Ισλάμ και «επιθυμούσε να επιτεθεί εναντίον ενός εκπροσώπου

του κράτους».

Ο ύποπτος συνελήφθη σήμερα το πρωί στην περιοχή Ιβελίν, 45 χλμ. νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας.

Ο εισαγγελέας Μολέν είπε πως κάμερα παρακολούθησης κατέγραψε τον ύποπτο ενώ έλεγε μουσουλμανική προσευχή λίγα λεπτά πριν από την επίθεση, η οποία σημειώθηκε τρεις ημέρες ύστερα από την δολοφονία του Βρετανού στρατιώτη σε δρόμο του Λονδίνου.

«Η φύση του περιστατικού, το γεγονός ότι έλαβε χώρα τρεις ημέρες μετά το Λονδίνο και η προσευχή λίγο πριν την επίθεση μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έδρασε με βάση τη θρησκευτική ιδεολογία και ότι επιθυμούσε να επιτεθεί εναντίον ενός εκπροσώπου του κράτους», είπε ο κ. Μολέν.

«Μοιάζει να είναι σαφές ότι η πρόθεσή του ήταν να σκοτώσει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο 23χρονος Γάλλος στρατιώτης Σεντρίκ Κορντιέ, που πήρε τη Δευτέρα εξιτήριο από το νοσοκομείο, δέχτηκε επίθεση στην πλάτη με μαχαίρι ενώ περιπολούσε στην επιχειρηματική συνοικία Λα Ντεφάνς δυτικά του Παρισιού.

Στη Γαλλία έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας από τον Ιανουάριο, όταν τα στρατεύματά της ξεκίνησαν να μάχονται κατά ισλαμιστών που συνδέονται με την αλ Κάιντα στο Μάλι. Οι αρχές εκφράζουν ανησυχίες για τη δράση ενόπλων ισλαμιστών στη χώρα και έχουν αυξήσει τις περιπολίες σε δημόσιους χώρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα