ΟΝΝΕΔ: Ριζοσπαστικές προτάσεις για το Σύγχρονο Λύκειο

Μια σειρά από πρωτοποριακές προτάσεις που θα ενισχύσουν την εκπαίδευση του μαθητή και θα οδηγήσουν την Παιδεία σε σύγχρονα μονοπάτια, παρουσίασε η ΟΝΝΕΔ.

Η γαλάζια οργάνωση κατέθεσε την πρότασή της για το Σύγχρονο Λύκειο σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στην ιστορική πρώτη Βουλή των Ελλήνων στο Ναύπλιο.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος

κατά την παρουσίαση της φιλοσοφίας των προτάσεων, ανέφερε: «Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από άλλους επαγγελματίες ανέργους. Αυτό που έχει ανάγκη είναι ένα διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο ώστε μέσω της δουλειάς να μπορέσει να παράγει ξανά.

Σ’αυτή τη χώρα λοιπόν, που δεν έμαθε τόσα χρόνια να παράγει, οι αλλαγές πρέπει να ξεκινήσουν από τα πρώτα στάδια της εκπαίδευσης προκειμένου να μπορέσουν οι Έλληνες του Αύριο να αντιληφθούν από νωρίς πως για να βγει η χώρα ξανά μπροστά πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε κάτω από ένα συγκροτημένο πλάνο».

Αναφορικά με τη φοίτηση στο Λύκειο, η ΟΝΝΕΔ προτείνει αυτή να διαρκεί 2 έτη ενώ ο τρίτος χρόνος να μετατρέπεται σε προπαρασκευαστικό έτος.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρεται στο κείμενο η Ελλάδα οφείλει να αναπτύξει τον παραγωγικό κλάδο ενώ δίνεται έμφαση και στην ισότητα μεταξύ ακαδημαϊκής και τεχνικής εκπαίδευσης. Επιπλέον, ανάμεσα στις προτάσεις είναι και η ενίσχυση του επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών, η θέσπιση κάρτας υγείας για το σύνολο της μαθητιώσας νεολαίας κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα