ΟΟΣΑ: Η κρίση χρέους στην ευρωζώνη δεν έχει τελειώσει

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για άλλη μια φορά ο ΟΟΣΑ προς την Ευρώπη.

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) προειδοποίησε ότι η ευρωπαϊκή κρίση χρέους δεν έχει τελειώσει, παρά την ηρεμία των χρηματοπιστωτικών αγορών. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες παραμένουν αδύναμες, τα επίπεδα χρέους αυξάνονται και οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν δείχνουν σίγουροι.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, απαιτούνται φιλόδοξες οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αδράνεια.

Σε έκθεσή του, ο Οργανισμός εκτιμά ότι «η εμπιστοσύνη της αγοράς στο κρατικό χρέος στην περιοχή του ευρώ είναι εύθραυστη», η προοπτική για ανάπτυξη είναι εξαιρετικά αβέβαιη και εξαρτάται «σε κρίσιμο βαθμό από την επίλυση της κρίσης του κρατικού χρέους».

Οι εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ κάνουν λόγο για ανάπτυξη 0,2% το 2012 στην Ευρώπη, έναντι ύφεσης που προβλέπει το ΔΝΤ και η Κομισιόν.

Επίσης, ο Οργανισμός απηύθυνε εκ νέου έκκληση στην Ευρώπη να ενισχύσει τους πόρους του μηχανισμού στήριξης σε ποσό τουλάχιστον 1 τρισ. ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζει, οι αγορές θα πεισθούν για τη σταθερότητα του ενιαίου νομίσματος, έστω κι αν το ποσό δεν χρησιμοποιηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα