Οριστικά σε δίκη ο Άκης Τσοχατζόπουλος για το πόθεν έσχες

Οριστικά και αμετάκλητα παραπέμπεται σε δίκη ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος για «ανειλικρινείς δηλώσεις πόθεν έσχες της τριετίας 2006-2009» με απόφαση του Αρείου Πάγου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση του κ. Τσοχατζόπουλου με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που τον παρέπεμπε

σε δίκη. Αυτή θα είναι και η πρώτη δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάκριση σε βάρος του για την πολύκροτη υπόθεση του "μαύρου πολιτικού χρήματος", για την οποία κρατείται από τον περασμένο Απρίλιο.

Σύμφωνα με το υπ΄ αρ. 1468/2012 παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που σφράγισε ο Άρειος Πάγος ο Άκης Τσοχατζόπουλος παραπέμπεται να δικαστεί διότι:

-Το 2006 δεν δήλωσε οικογενειακές καταθέσεις 20.000 ευρώ, καθώς και μετοχές και αξιόγραφα αξίας μικρότερης των 27.000 ευρώ.

-Το 2007 παρέλειψε να περιλάβει καταθέσεις περίπου 13.000 ευρώ, ενώ δεν περιέλαβε επενδυτικά προϊόντα ύψους περίπου 20.000 ευρώ.

-Το 2008 δεν δήλωσε οικογενειακές καταθέσεις 20.000 ευρώ,

-Το 2009 δεν δήλωσε το ακίνητο της οδού Διονύσου του Αρεοπαγίτου που αγόρασε η σύζυγός του και προσωρινά κρατούμενη Βίκυ Σταμάτη, το οποίο άλλωστε έχει δεσμευτεί μετά την απολογία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός είχε υποστηρίξει ότι το σπίτι δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» του 2010, καθώς αποκτήθηκε το 2009, και επίσης ότι είχε στείλει στη Βουλή συμπληρωματικά στοιχεία, τα οποία δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία που έχει στην κατοχή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα