Ως νέοι οφείλουμε να βγούμε μπροστά

15:04 6/7/2012 - Πηγή: NewsBomb

«Η Παιδεία έχει ανάγκη για ακόμη περισσότερες αλλαγές

Η πρώην υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου έχασε ιστορική ευκαιρία να προχωρήσει σε ουσιαστικές τομές στην ελληνική εκπαίδευσης. Σε καιρούς ύφεσης και ανεργίας, οι νέοι Έλληνες πρέπει να στραφούν στην καινοτομία και την αξιοποίηση ιδεών που μπορούν να ξεπεράσουν τα στενά όρια της χώρας μας μέσω των δυνατοτήτων που δίνει το διαδίκτυο με αρκετά μικρό κόστος ώστε αντί να τα περιμένουν όλα από το κράτος να κυνηγήσουν ευκαιρίες σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Είναι αναγκαία η ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων, η σύνδεση της

Αγοράς με τα Ιδρύματα, η σύνδεση της χρηματοδότησης με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των Πανεπιστημίων κ.α.

Ως οι νέοι οφείλουμε να βγούμε μπροστά και να αναλάβουμε και εμείς τις ευθύνες μας. Οφείλουμε να μιλήσουμε ανοιχτά επιτέλους για την ιδιωτική πρωτοβουλία, για την κατεύθυνση δημιουργίας web strart-up επιχειρήσεων, να ενθαρρύνουμε τη διοργάνωση events όπως το Οpencoffee και γενικότερα να στηρίξουμε τις νέες ιδέες και την καινοτομία ώστε νέοι άνθρωποι να βγουν μπροστά και να αποκτήσουν προοπτικές.

Η Αριστερά μπορεί να είναι κάτι καινούριο, αυτή τη στιγμή να εμφανίζεται σαν κάτι καινούριο, όμως πολιτεύεται με πρακτικές του παρελθόντος».

Keywords
Τυχαία Θέματα