Π. Καψής: Να αποφύγουμε πάση θυσία τη χρεοκοπία

Την ανάγκη ολοκλήρωσης της δανειακής σύμβασης παρά τα προβλήματα που υπάρχουν υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, επαναλαμβάνοντας πως η χώρα πρέπει να αποφύγει πάση θυσία τη χρεοκοπία.

Μια χρεοκοπία θα ήταν καταστροφική για τη χώρα και θα επηρέαζε μισθούς και εισοδήματα, δήλωσε ο κ. Καψής μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ.

Αναφερόμενος

στην αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Περιμένουμε να εκφραστεί η πλειοψηφία που υπάρχει, αυτό είναι το ζητούμενο». Αν δεν εκφραστεί, πρόσθεσε ο κ. Καψής, θα δούμε το αποτέλεσμα.

Όσον αφορά στον ανασχηματισμό, είπε ότι είναι προσωπική επιλογή και ευθύνη του πρωθυπουργού και εκτίμησε ότι θα γίνει στην αρχή της εβδομάδας.

Ο κ. Καψής σημείωσε πως είναι λογικό να υπάρχει έντονη αντίδραση από τον κόσμο μετά από 5 χρόνια ύφεσης, ωστόσο υπεραμύνθηκε των αποφάσεων της κυβέρνησης και της παραμονής στην ευρωζώνη.

Η χώρα ουσιαστικά έχει χρεοκοπήσει εδώ και πολύ καιρό και ζούμε με δανεικά, είπε.

«Χάρη στην ευρωζώνη έχουμε τη δυνατότητα να κρατηθούμε στη ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως αν η χώρα βγει από την ευρωζώνη δεν θα έχει λεφτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα