Πακιστάν: Ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες για τις εκλογές

Το Πακιστάν ετοιμάζεται σήμερα για τις εθνικές και τοπικές βουλευτικές εκλογές αύριο Σάββατο, έπειτα από μια σχετικά σύντομη προεκλογική εκστρατεία η οποία αμαυρώθηκε από αιματηρά επεισόδια βίας.

Η εκλογική επιτροπή ολοκλήρωσε τις τελικές παραδόσεις ψηφοδελτίων, με τη συνοδεία ανδρών των ένοπλων δυνάμεων, σε σχεδόν 70.000 εκλογικά τμήματα ενόψει των αυριανών εκλογών, όπως μετέδωσαν τηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας.

Η ψηφοφορία

σε εθνικό επίπεδο θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά στη σύγχρονη Ιστορία του Πακιστάν που μια εκλεγμένη κυβέρνηση θα παραδώσει την εξουσία σε μια άλλη πολιτική, εκλεγμένη κυβέρνηση.

Πάνω από 115 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Απρίλιο από επιθέσεις ενόπλων και εκρήξεις βομβών. Την ευθύνη για τις περισσότερες από τις επιθέσεις αυτές ανέλαβαν οι Πακιστανοί Ταλιμπάν, οι οποίοι είχαν απειλήσει εξαρχής ότι θα έπλητταν τα κόμματα που τάσσονται υπέρ ενός κράτους κοσμικού χαρακτήρα.

Ακόμα, μερικά κόμματα της δεξιάς, που τάσσονται υπέρ διαφόρων ομάδων ενόπλων, υπέστησαν φονικές επιθέσεις. Οι Ταλιμπάν δεν ανέλαβαν την ευθύνη για αυτές τις επιθέσεις, αν και είχαν απειλήσει να πλήξουν οποιονδήποτε υποστηρίζει το «αντιισλαμικό» σύστημα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Οι κυριότεροι υποψήφιοι ολοκλήρωσαν την προεκλογική τους εκστρατεία χθες πριν από τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδας), αφού απαγορεύεται κάθε προεκλογική δραστηριότητα την ημέρα πριν από τις εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα