Πάνω από 100 οι αγνοούμενοι από το ναυάγιο στη Παπούα-Νέα Γουινέα

10:55 3/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες των σωστικών αποστολών καθώς πάνω από 100 άνθρωποι αγνοούνται μετά το ναυάγιο οχηματαγωγού ανοικτά της Παπούα-Νέας Γουινέας, ανακοίνωσε η Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας της χώρας (NMSA).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στις έρευνες συμμετέχουν τρία πλοία, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, ωστόσο οι προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης εμποδίζονται από τους ισχυρούς ανέμους, τόνισε ο Νουρούρ Ραχμάν, συντονιστής των ερευνών.

Σύμφωνα με έναν άλλο τοπικό αξιωματούχο, τον Ρόνι Νάιγκου, περίπου 100 άνθρωποι πιστεύεται

πως παγιδεύτηκαν μέσα στο πλοίο.Ο ίδιος είπε στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC πως αρκετοί από τους επιζώντες δήλωσαν ότι το πλοίο χτυπήθηκε από τα κύματα, ανατράπηκε και βυθίστηκε. "Βρήκαμε αρκετές σωσίβιες λέμβους ανοικτές, αλλά άδειες", είπε χαρακτηριστικά ο Νάιγκου.

Δεκάδες συγγενείς των θυμάτων επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον των γραφείων της εταιρίας Rabaul Shipping.Μάλιστα, η Rabaul Shipping ανακοίνωσε πως δεν γνωρίζει ακόμα τα αίτια του δυστυχήματος.

"Ο καπετάνιος είχε τακτική επικοινωνία με ένα άλλο πλοίο. Δεν φαινόταν να τον ανησυχεί κάτι", υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, στην οποία προστίθεται πως το πλοίο πραγματοποιούσε κάθε εβδομάδα επί 11 χρόνια το δρομολόγιο Κίμπε-Λάε, χωρίς προβλήματα.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 238 από τους τουλάχιστον 350 επιβαίνοντες του Rabaul Queen που βυθίστηκε το πρωί της Πέμπτης, περίπου εννιά ναυτικά μίλια από τις ακτές της Παπούα-Νέας Γουινέας και ενώ στην περιοχή επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα