Παπαδήμος: Δεν υπάρχει ημερομηνία εκλογών

Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, με θέμα τη θητεία της κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Βορίδης έθεσε θέμα θητείας της κυβέρνησης, καθώς όπως είπε ο ΛΑ.Ο.Σ συμφωνεί με την εξάντληση της τετραετίας.

Ωστόσο, αυτό θα πρέπει να συμφωνηθεί, επειδή ο ΛΑ.Ο.Σ δεν μπορεί να στηρίξει μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, τις οποίες θα προωθήσει μια κυβέρνηση ειδικού

σκοπού.

Ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε, επίσης, ότι το κόμμα του τάσσεται υπέρ της αναμόρφωσης του κυβερνητικού σχήματος.

Ο κ. Παπαδήμος είπε ότι δεν υπάρχει ημερομηνία εκλογών, ωστόσο υπάρχει συγκεκριμένη συμφωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς. Σε συνάντηση μαζί τους τις επόμενες ημέρες θα συζητηθεί το θέμα της θητείας της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός, ολοκληρώνοντας, είπε πως υπάρχει ευρεία συμφωνία για την αναγκαιότητα να ληφθούν μέτρα για τη σωτηρία των επικουρικών συντάξεων, καθώς και να γίνει εντατικότερη προσπάθεια για τη δημοσιονομική προσαρμογή. Προέτρεψε δε, να κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις επικουρικές μέχρις τις 15 Ιανουαρίου, αλλιώς θα υπάρξει δυσκολία στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Η βάση της συζήτησης για τις επικουρικές θα είναι οι προτάσεις του υπουργού Εργασίας, κ. Κουτρουμάνη, προσέθεσε ο Λουκάς Παπαδήμος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παίρνοντας το λόγο, τόνισε ότι αν δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, η πίεση από την τρόικα θα είναι μεγαλύτερη.

Κόντρα Παπαϊωάννου-Δήμα

Υπήρξε και μια έντονη στιχομυθία μεταξύ Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και Σταύρου Δήμα. Αφορμή ήταν τα «συγχαρητήρια» που εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης στον κ. Κουτρουμάνη για τις προσπάθειές του.

Ο κ. Δήμας αντέκρουσε λέγοντας πως πρέπει να αποφεύγονται αυτές οι αβροφροσύνες γιατί αντίστοιχα θα μπορούσε κάποιος που διαφωνεί με τον τρόπο που κινείται ο κ. Κουτρουμάνης να τον εγκαλέσει εντός του υπουργικού συμβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παπαδήμος,papadimos