Παπούλιας: Οι επενδύσεις από την Κίνα θα συνεχιστούν

Τις εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν στις εγκαταστάσεις της Cosco ο αναπληρωτής διευθυντής του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) Άγγελος Καρακώστας, ο διευθύνων σύμβουλος Captain Fu Cheng Qiu και ο πρεσβευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

στην Ελλάδα du Qiwen.

Κατά την αποχώρησή του από το σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, ο κ. Παπούλιας τόνισε πως έζησε από κοντά την αποδοτικότητα της ελληνοκινεζικής συνεργασίας και μίλησε για μία μεγάλη επένδυση από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, η οποία, όπως τόνισε, δεν θα είναι η τελευταία», καθώς «μετά την επιτυχημένη επίσκεψη του Πρωθυπουργού περιμένουμε και άλλους επενδυτές» από την Κίνα.

«Το κλίμα είναι καλό, οι περίπου 1.000 εργαζόμενοι διαβιούν κάτω από καλές συνθήκες εργασίας, είναι ικανοποιημένοι», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εκτίμησε πως το παράδειγμα αυτής της επενδυτικής συνεργασίας «είναι πάρα πολύ χρήσιμο και για μας και για τους κινέζους επενδυτές που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα και ιδιαίτερα για τους κινέζους τουρίστες, που τους περιμένουμε κατά χιλιάδες εδώ, το καλοκαίρι».

Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης δήλωσε ότι έγινε μια παρουσίαση του επενδυτικού προγράμματος της Cosco στη χώρα μας, επισημαίνοντας ότι μέσα από τη νέα επένδυσή της και τις νέες γερανογέφυρες, η κινεζική εταιρεία επιβεβαίωσε τη στρατηγική θέση που έχει το λιμάνι του Πειραιά στο παγκόσμιο σύστημα θαλασσίων μεταφορών.

«H επίσκεψή σας εδώ στην Cosco θα δώσει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα σε πολλές επιχειρήσεις στο εξωτερικό να έρθουν στην Ελλάδα και αυτό το μήνυμα θα το μεταβιβάσουμε στην κινεζική κυβέρνηση», ανέφερε ο κινέζος πρέσβης απευθυνόμεος στον Κάρολο Παπούλια, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Cosco στην Ελλάδα , αφού ευχαρίστησε τον κ. Παπούλια για το ενδιαφέρον του, σημείωσε πως αποτυγχάνουν οι συνεργασίες που δεν είναι τίμιες.

Keywords
Τυχαία Θέματα