Πάρκο των Universal Studios στη Μόσχα

Στη Μόσχα θα δημιουργηθεί πάρκο των Universal Studios. Την άδεια τους για να κατασκευαστεί έδωσαν ήδη οι Αρχές της ρωσικής πρωτεύουσας. Το πάρκο αυτό θα είναι το πρώτο στην Ευρώπη.

Σε μια έκταση 220 στρεμμάτων θα εγκατασταθούν παιχνίδια του λουναπάρκ, νεροτσουλήθρες , μια αίθουσα συναυλιών για 20.000 θεατές, καθώς και ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα.

Προς το παρόν παρόμοια πάρκα υπάρχουν μόνο τέσσερα στον κόσμο: δύο στις ΗΠΑ και από ένα στην Ιαπωνία

και τη Σιγκαπούρη. Σχεδιάζεται ότι θα επισκέπτονται το πάρκο, που θα κατασκευαστεί στη Μόσχα, περίπου 6 εκατομμύρια άνθρωποι ετησίως, με το ένα τρίτο από αυτούς να είναι ξένοι τουρίστες. Οι εμπνευστές του έργου έχουν εκ των προτέρων αποφασίσει και την αξία του εισιτηρίου εισόδου: περίπου 30 δολάρια ΗΠΑ. Αυτή είναι η χαμηλότερη τιμή εισιτηρίου σε όλα τα υπάρχοντα πάρκα Universal, επεσήμανε ο διευθυντής του περιοδικού «Ντάιτζεστ ρωσικών και ξένων ακινήτων» Мιχαήλ Μορόζοφ:

Στο χώρο του πάρκου σχεδιάζεται να δημιουργηθεί μια ζώνη υδάτινων παιχνιδιών, μια τεράστια αίθουσα συναυλιών (η οποία εφόσον υπάρχει ανάγκη θα είναι δυνατό να μετατρέπεται σε αθλητικό στάδιο), καθώς και να ανεγερθούν ξενοδοχεία, αίθουσες συνεδρίων, εμπορικά κέντρα. Και τέλος αυτό, άνευ του οποίου το πάρκο δεν θα μπορούσε να ονομάζεται Universal, τα παιχνίδια και οι ατραξιόν τύπου λουναπάρκ.

Ο χώρος θα χωριστεί σε θεματικές ζώνες, η καθεμιά από τις οποίες θα είναι αφιερωμένη στη μία ή την άλλη ταινία των κινηματογραφικών στούντιο. Έτσι είναι διαμορφωμένα όλα τα πάρκα της Universal. Η Universal Studios θα εγκατασταθεί στην έξοδο της ρωσικής πρωτεύουσας κι εδώ γεννιέται το περιβόητο ζήτημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης στις λεωφόρους της Μόσχας.

Πάντως οι εμπνευστές του σχεδίου ήδη έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμοι να επενδύσουν στις υποδομές. Στο πλαίσιο του έργου προγραμματίζουν να διαμορφώσουν έναν ελεγχόμενο χώρο στάθμευσης 10.000 θέσεων, ενώ εκτός αυτού μπορούν να κατασκευαστούν νέοι δρόμοι και ανισόπεδες διαβάσεις. Οι επενδύσεις στο έργο υπολογίζονται τουλάχιστον περί τα τρία δισεκατομμύρια δολάρια.

Φωνή της Ρωσίας

Keywords
Τυχαία Θέματα