Περιορίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις η CIA στο Πακιστάν

Περιορισμένες είναι οι επιχειρήσεις της CIA εδώ και ενάμιση μήνα εναντίον ισλαμιστών ανταρτών στο Πακιστάν, σε μια προσπάθεια να μην επιδεινωθούν περαιτέρω οι σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Ισλαμαμπάντ.

Η εφημερίδα Λος Άντζελες Τάιμς., επικαλούμενη υψηλόβαθμους Αμερικανούς αξιωματούχους, τους οποίους δεν κατονομάζει γράφει ότι η διακοπή των επιχειρήσεων της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας εναντίον των Ταλιμπάν και των μελών της Αλ Κάιντα στο βορειοδυτικό Πακιστάν έχει μπει στην έκτη εβδομάδα

της.

Η τελευταία επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος έγινε στις 17 Νοεμβρίου.

Οι σχέσεις των ΗΠΑ με το Πακιστάν είναι τεταμένες μετά την εκτέλεση του Οσάμα μπιν Λάντεν από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις που έδρασαν χωρίς να ενημερώσουν τον πακιστανικό στρατό.

Επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο όταν στα τέλη Νοεμβρίου ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις σκότωσαν 24 Πακιστανούς στρατιώτες σε βομβαρδισμό.

Μετά το επεισόδιο αυτό οι πακιστανικές αρχές έλαβαν μέτρα, απαγορεύοντας τη διέλευση αυτοκινητοπομπών του ΝΑΤΟ για τον ανεφοδιασμό των δυνάμεών του στο Αφγανιστάν ενώ εκκένωσαν και μια αεροπορική βάση από την οποία απογειώνονταν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για τις επιχειρήσεις τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα