Πιέσεις στο παρασκήνιο για να δοθεί νέα παράταση στην Ελλάδα

15:05 7/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Δεν υπάρχει κανένα απολύτως ενδεχόμενο να μετατεθεί γι' αργότερα η αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup, που είναι προγραμματισμένη στις Βρυξέλλες.

Αυτή φέρεται ότι ήταν η απάντηση που εστάλη από την έδρα της ΕΕ, στην ανεπίσημη διερεύνηση της πιθανότητας να δοθούν άλλα δύο – τρία 24ωρα περιθώριο στην Αθήνα για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις της με την τρόικα.

Βεβαίως,

η αλήθεια είναι ότι ανάλογη απάντηση είχε δοθεί και την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι, σε ανάλογο αίτημα, για να αλλάξει η ημερομηνία συνεδρίασης του ίδιου Eurogroup, που ήταν προγραμματισμένη για χθες.

Η αρχική απάντηση ήταν κατηγορηματικά αρνητική, ωστόσο, λίγες ώρες μετά έγινε γνωστό ότι το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης μετατίθεται για την Τετάρτη.

Η ελληνική πλευρά, τώρα, φέρεται να πιέζει για να αλλάξει για μια ακόμα φορά η ημερομηνία της συνεδρίασης και να «πάει» για την Παρασκευή ή το Σάββατο.

Ωστόσο, από τις Βρυξέλλες –πάντα σε ανεπίσημο επίπεδο– μεταδίδεται ότι κάτι τέτοιο αποκλείεται.

Όπερ σημαίνει ότι οι αρχηγοί των τριών πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου δεν μπορούν να αποφύγουν την κρίσιμη σύσκεψή τους, μέσα στις αμέσως επόμενες ώρες, καθώς, μέχρι αύριο το πρωί ο κ. Λουκάς Παπαδήμος και ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος θα πρέπει να έχουν στα χέρια τους το οριστικό κείμενο της συμφωνίας με τους πιστωτές της χώρας.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται από το πρωί, σε καθαρά τεχνοκρατικό επίπεδο, ενώ σε κεντρικό πολιτικό, οι εξελίξεις αναμένονται μετά το τέλος της συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών κι εφόσον όλα γίνουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό που είναι γνωστός αυτή τη στιγμή.

Γιατί ως γνωστόν, σε αυτή την υπόθεση, τα δεδομένα αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα