Πιο σκληρή λιτότητα ζητά ο Γιούνκερ

Την εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων λιτότητας ζήτησε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, σε συνέντευξή του σε γερμανικό ραδιόφωνο, ο Γιούνκερ τόνισε ότι σε ορισμένα κράτη της ευρωζώνης, τα αυστηρότερα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής είναι απαραίτητα.

«Δεν αρκεί η συμφωνία σε νέους κανόνες, δεν αρκεί η συμφωνία σε νέες συνθήκες» επεσήμανε ο Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι τίποτε από αυτά δεν είναι αρκετό για

τον έλεγχο της κρίσης.

«Χρειάζονται πολύ σφικτά σχέδια δημοσιονομικής προσαρμογής. Τα σχέδια αυτά έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται. Με μια καθυστέρηση, οφείλω να ομολογήσω, αλλά εφαρμόζονται», σημείωσε.

Επίσης, ο πρόεδρος του Eurogroup εκτίμησε ότι οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, μεταξύ των οποίων και η επιβολή αυτόματων κυρώσεων για το έλλειμμα, θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά.

Πάντως, ο Γιούνκερ επανέλαβε ότι η κρίση δεν είναι κρίση του ευρώ, αλλά κρίση χρέους κρατών-μελών του, διαβεβαιώνοντας ότι το ευρώ δεν κινδυνεύει.

Keywords
Τυχαία Θέματα