Ποιους στέλνει στον ανακριτή ο Άκης για την αγορά των ΤΟR Μ-1

17:34 2/7/2012 - Πηγή: NewsBomb

Το... γάντι στη δικαιοσύνη πετά ο υπόδικος πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος ζητώντας να κληθούν και να εξεταστούν ως μάρτυρες όλοι όσοι από το 2000 μέχρι σήμερα εμπλέκονται στις συμβάσεις των υποβρυχίων και των TOR M-1.

Με νέα δήλωσή του μέσα από τον Κορυδαλλό ο Άκης Τσοχατζόπουλος

επικαλούμενος το νέο νόμο 4022 τονίζει ότι:

«Αυτή φορά θα επιμείνουμε, σε αντίθεση με το παρελθόν, ώστε να κληθούν από τον Ανακριτή –που και αυτός έχει τώρα νέες εξουσίες και δυνατότητες- να προσέλθουν, να συμβάλουν με τις απόψεις τους στο φως και την αλήθεια για την υπόθεση και να κριθούν από τη Δικαιοσύνη όλα όσα έχουν να μας πουν για αυτά τα θέματα.

Σε αυτούς που θα κληθούν περιλαμβάνονται όλα τα μέλη των θεσμικών οργάνων πολιτικής του κράτους, των Ενόπλων Δυνάμεων, των κυβερνήσεων από το 2000 μέχρι σήμερα, καθώς και όποια άλλα πρόσωπα, ιδιωτικών ή κρατικών φορέων, που έχουν σχέση και παρέμβαση με τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Προσθέτει ότι «η αξιοποίηση του νόμου δίνει τη δυνατότητα να εξασφαλιστεί η ανάδειξη μπροστά στο φυσικό Δικαστή όλων των σημαντικών σημείων της πολυσύνθετης αυτής υπόθεσης, αλλά και όλων των προσώπων που έχουν σχέση ή παρέμβαση σε αυτή τη σκευωρία. Έτσι ώστε η Δικαιοσύνη, με μια συνολική διαδικασία έλεγχου, να συμβάλει να αναδειχθούν καθαρά οι αλήθειες και να διαχωριστούν από τις σκιές της λάσπης και της σύγχυσης που χαρακτηρίζουν τώρα την υπόθεση».

Για μια κόμη φορά διαψεύδει τις εις βάρος του κατηγορίες, μιλά για κατασκευασμένη εικόνα και δηλώνει ότι «θα αποδείξουμε με στοιχεία γιατί όλα αυτά που λέγονται δεν ευσταθούν».

Επαναλαμβάνει ότι η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη είναι αθώα και χαρακτηρίζει την προφυλάκισή της ανήθικη, εγκληματική και αδικαιολόγητη.

Ολόκληρη η δήλωση του Άκη Τσοχατζόπουλου έχει ως εξής:

ΔΗΛΩΣΗ Α.ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ 2.7.12

Απαντώντας σε δημοσιογραφικό ερώτημα σχετικά με το νέο νόμο 4022 που αφορά στην ταχεία εκδίκαση υποθέσεων κρατικών αξιωματούχων, ο Α. Τσοχατζόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο νέος νόμος 4022 είναι καθαρό ότι δίνει στη Δικαιοσύνη και στους λειτουργούς της νέες εξουσίες και νέες δυνατότητες παρέμβασης, καθώς και μεγαλύτερη «αποτελεσματικότητα» στην εκδίκαση των υποθέσεων όλων των κρατικών αξιωματούχων, εκτός από τους εν ενεργεία υπουργούς, που, ως γνωστόν, καλύπτονται από το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Κατά κοινή παραδοχή οι νέοι νόμοι κρίνονται στην πράξη και στον τρόπο καθημερινής εφαρμογής τους. Οι διαβεβαιώσεις και τα λόγια περί «αποτελεσματικότητας» του νέου νόμου ξεχνιούνται και σβήνουν γρήγορα. Οι αυξημένες όμως δικαστικές εξουσίες ή ακόμη και η παντοδυναμία που ενίοτε αποκτούν οι λειτουργοί της, απαιτούν την υπεύθυνη εφαρμογή τους, καθώς και νέους τρόπους ελέγχου, μαζί με έντονα αυξημένες προσωπικές ευθύνες των ίδιων των δικαστικών λειτουργών. Είναι εκείνοι, σε αντίθεση με ό,τι γινόταν στο παρελθόν, που στη βάση των νέων εξουσιών τους θα εγγυηθούν με προσωπική τους ευθύνη το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την τήρηση τ

Keywords
Τυχαία Θέματα