Πολλά αμερικανικά ΜΜΕ στηρίζουν το δημοψήφισμα

Σε σημερινές εκδόσεις αμερικανικών εφημερίδων, σε ανταποκρίσεις ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και σε πολλές ιστοσελίδες καταγράφεται το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στην Βουλή, η "δέσμευση" του κ. Παπανδρέου να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας με "ευρύτερη συναίνεση"

και τα πιθανά σενάρια διαδοχής του.

Το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή, σύμφωνα με τις περισσότερες αναφορές, έγινε δεκτό με ανακούφιση στις Ηνωμένες Πολιτείες, μπροστά στην ανησυχία για αρνητικό αντίκτυπο μιας "άτακτης χρεοκοπίας" της Ελλάδας τόσο στην αμερικανική, όσο και γενικότερα στην παγκόσμια οικονομία.

Ο Γιώργος Παπανδρέου "επιβίωσε", λαμβάνοντας ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή των Ελλήνων, σε μια ψηφοφορία που "σηματοδότησε την έγκριση" της συνολικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε από τους Ευρωπαίους ηγέτες στις 26 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες για τη "σταθεροποίηση του ευρώ" και για να βοηθηθεί η Ελλάδα στο χρέος της.

Αυτό αναφέρει η «New York Times», έχοντας ως κύριο θέμα τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας με τη συζήτηση και τη ψηφοφορία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, προβάλλοντας μεγάλη φωτογραφία στην πρώτη σελίδα με επισκέπτες στο θεωρείο της Βουλής που παρακολουθούν τη συνεδρίαση του Σώματος.

Στην ικανοποίηση της Ουάσιγκτον και των χρηματοπιστωτικών κύκλων στην Αμερική για το γεγονός ότι "αποκαθίσταται σταδιακά" μια πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ, μιλώντας σε εκπομπή του δικτύου CNBC, η οποία είχε μεγάλο αφιέρωμα στις εξελίξεις στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον κ. Σπέκχαρντ, αυτές οι εξελίξεις "σήμαναν την έξοδο, αργά ή γρήγορα", του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία και ταυτόχρονα τη "δέσμευση του ελληνικού πολιτικού κόσμου" ότι θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα με τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας.

Μετά το κύριο άρθρο της εφημερίδας "Wall Street Journal" ότι η πρόταση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αποτελεί "Ένα ελληνικό μάθημα για τη Δημοκρατία", αρκετά άλλα αμερικανικά ΜΜΕ, με κύρια άρθρα και σχόλια, επαινούν την ενέργεια του Πρωθυπουργού.

Διαβάστε περισσότερα στο Newscode.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα