Πολύνεκρες συγκρούσεις στη Λιβύη

20:24 3/4/2012 - Πηγή: NewsBomb

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα εδώ και τρεις ημέρες μεταξύ αντίπαλων ενόπλων ομάδων στη δυτική Λιβύη, παρά τις προσπάθειες της λιβυκής κυβέρνησης να υπάρξει εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών.

Συγκεκριμένα ένοπλες ομάδες από την Ζουάρα, πόλη στην οποία κατοικούν κυρίως Βέρβεροι και βρίσκεται στις ακτές της Μεσογείου περίπου 120 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, αντάλλασσαν πυρά με μαχητές από τους κοντινούς αραβικούς οικισμούς αλ Τζουμάιλ και Ρέγκνταλιν, σύμφωνα

με τον αξιωματούχο.

Εκπρόσωποι του εθνικού στρατού της Λιβύης προσπάθησαν να πείσουν χθες Δευτέρα τις δύο πλευρές να τερματίσουν τις συγκρούσεις, όμως απέτυχαν.

Από την πλευρά του ο Μοχάμεντ αλ Χαρίζι, εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι τέσσερις άνθρωποι από τη Ζουάρα έχουν χάσει τη ζωή της και ακόμη 10 από την αντίπαλη πλευρά.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και από τις δύο πλευρές.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Λιβύης Φάουζι Άμπντελ Άαλ είχε δηλώσει νωρίτερα πως "Έχουμε ετοιμάσει μια ομάδα 200 ανδρών από το υπουργείο Εσωτερικών η οποία κατευθύνεται στην περιοχή". Παράλληλα, όπως πρόσθεσε ο ίδιος, προετοιμάζεται και η αποστολή στρατού.

"Ζητώ από τις δύο πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση γιατί δεν θα υπάρξει νικητής σε αυτή τη μάχη", υπογράμμισε ο Άαλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολύνεκρες, Λιβύη,polynekres, livyi