Προάγγελος χρεοκοπίας οι μειώσεις μισθών

Ως οιωνό για τη χρεοκοπία της χώρας βλέπει η πλειοψηφία των πολιτών τις πιέσεις της τρόικας για μειώσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.

Αυτό προκύπτει από το ποσοστό 54.39% των επισκεπτών του newsbomb που απάντησαν στη σχετική δημοσκόπηση με ερώτημα: "Η Τρόικα πιέζει για

μειώσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα. Τι πρέπει να γίνει".

To 22.24% πιστεύει ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης να μην επηρεαστεί ο ιδιωτικός τομέας, ενώ ως το τελειωτικό χτύπημα στον ιδιωτικό τομέα το χαρακτηρίζει το 19.31%.Τέλος, σε ποσοστό 4.06%, οι πολίτες θεωρούν ότι αποτελεί προάγγελο μειώσεων και για τις επικουρικές συντάξεις.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει -με τις ευλογίες της τρόικας- σε μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, θέμα που "μπλόκαρε" λόγω των εξελίξεων που πυροδότησε η παρέμβαση του ΠΑΜΕ.

Πιο "σκληρά" είναι τα πράγματα σε ότι αφορά τις επικουρικές συντάξεις, για τις οποίες η τρόικα έχει στείλει τελεσίγραφο να μειωθούν προκειμένου να καταβληθεί η επόμενη δόση.

Το τεχνικό κλιμάκιο των δανειστών είχε την Τετάρτη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη και τη γενική γραμματέα Αθηνά Δρέττα, όπου συζητήθηκε το σχέδιο για τα επικουρικά ταμεία, το οποίο προβλέπει μεσοσταθμική μείωση 15% σε όσους φορείς έχουν ελλείμματα.

Μάλιστα οι εκπρόσωποι της τρόικας ζήτησαν να υπάρξει συνάντηση και με την τεχνική επιτροπή, που έχει συγκροτηθεί με τη συμμετοχή των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση.

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία λέει «όχι» στην οριζόντια μείωση των επικουρικών συντάξεων αλλά «ναι» στην επιβολή πλαφόν.

Ουσιαστικά η τρόικα ζητά να προχωρήσουν άμεσα οι αλλαγές στα επικουρικά ταμεία και σύμφωνα με πληροφορίες έχει «ανάψει» το πράσινο φως για την υλοποίηση του σχεδίου του υπουργείου Εργασίας.

Ωστόσο, ο Γιώργος Κουτρουμάνης έχει τονίσει ότι για να κατατεθεί ρύθμιση θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση από όλα τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα