Πρώην στέλεχος της Ε.Υ.Π αποκαλύπτει τη δράση της τουρκικής ΜΙΤ!

19:27 3/1/2012 - Πηγή: NewsBomb

Ο Νίκος Πελεκάσης πρώην στέλεχος της ΕΥΠ που υπηρετούσε στο Τμήμα Προστασίας Δημόσιας Ασφάλειας της υπηρεσίας, μετά από 15 χρόνια λύνει την σιωπή του προβαίνοντας σε αποκαλύψεις για τους εμπρησμούς των δασών από τούρκικα χέρια.

Μάλιστα αποκαλύπτει για πρώτη φορά το σχέδιο που εφάρμοσε η ΕΥΠ προκειμένου να μην επιτραπεί η υλοποίηση της επιχείρηση της ΜΙΤ με στόχο την ανατίναξη μεγάλου

υδραγωγείου. Εικάζεται ότι το υδραγωγείο θα βρισκόταν είτε στο φράγμα του Μαραθώνα, είτε στα φράγματα Κρεμαστών του Αχελώου στην Αιτωλοακαρνανία, είτε σε αυτά του Αλιάκμονα της Μακεδονίας.

Στην πρώτη περίπτωση θα κατάφερναν ισχυρό χτύπημα στην πρωτεύουσα της χώρας, ενώ στην δεύτερη περίπτωση θα ερήμωνε η κεντρική Μακεδονία. Πρόκειται για μία κλασική επιχείρηση προσβολής στρατηγικών υποδομών της αντίπαλης χώρας, η οποία σε καιρό ειρήνης λαμβάνει το χαρακτήρα «μαύρης επιχείρησης».

Σύμφωνα με τον Νίκο Πελεκάση οι πράκτορες της ΜΙΤ ακολουθούσαν συγκεκριμένο δρομολόγιο συλλέγοντας κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών πληροφορίες για προγραμματισμένους εμπρησμούς στα ελληνικά δάση.

Διαβάστε περισσότερα στην Prionokordela.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα