Προωθείται λύση «πακέτο» για Ελλάδα, Ισπανία και Κύπρο;

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επανέρχονται τα σενάρια περί λύσης πακέτου για Ελλάδα, Ισπανία και Κύπρο, προκειμένου να περάσει ευκολότερα από τη γερμανική Βουλή.


Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, ενώ η Ισπανία είναι έτοιμη να υποβάλει αίτημα για την

παροχή βοήθειας, η Γερμανία προσπαθεί να την πείσει να καθυστερήσει.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ σε δηλώσεις του την Τρίτη, τόνισε ότι για την Ισπανία και την Ελλάδα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις εντός των επόμενων εβδομάδων.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, διευκρίνισε εχθές ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα συνεχίζεται, αλλά όχι σε πολιτικό επίπεδο, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει πότε ακριβώς θα έχει νέα συνάντηση με τους επικεφαλής των δανειστών. Στη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας η τρόικα έθεσε το θέμα μείωσης του κόστους των αποζημιώσεων, με τον κ. Βρούτση, ωστόσο, να επαναλαμβάνει ότι δεν είναι ώριμος ο χρόνος για ν' ανοίξει τέτοιο θέμα.

Σήμερα η τρόικα θα επισκεφτεί τον υπουργό Ανάπτυξης.

Το περιοδικό Focus σημειώνει ότι οι διαπραγματεύσεις στην παρούσα φάση φαίνεται να έχουν κολλήσει, επειδή οι δανειστές δεν μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους.

«Κάθε φορά που διαπιστωνόταν ότι οι διαπραγματεύσεις για την συνέχιση της δανειακής βοήθειας προς την Αθήνα παραπαίουν, οι υποψίες έπεφταν στους Έλληνες που εφέροντο ως ένοχοι», παρατηρεί το περιοδικό.

Το Reuters υποστηρίζει, επικαλούμενο πηγές στην ελληνική κυβέρνηση, ότι «τις διαπραγματεύσεις δυσχεραίνει η διαμάχη μεταξύ των εκπροσώπων της Τρόικας.

Διαβάστε ακόμη:

Ολάντ: Η τραπεζική ένωση θα πρέπει να διέπεται από «ακριβείς κανόνες»

Ελάχιστος κεφαλικός φόρος 1.000 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες

Σλοβάκος Πρωθυπουργός: «Να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη»

Keywords
Τυχαία Θέματα