Προωθούσε λαθρομετανάστες από την Κομοτηνή

Στα «χέρια» της αστυνομίας βρίσκεται ένας 26χρονος Βούλγαρος με την κατηγορία της διακίνησης δέκα παράνομων μεταναστών, ενώ αναζητείται ο συνεργός του.

Η σύλληψη τους έλαβε χώρα χθες το πρωί στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης.

Έξι από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ και τέσσερις υπήκοοι Ιράν.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί, εντόπισαν ένα Ι.Χ.Φ με ελληνικές και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με

βουλγάρικες πινακίδες, να κινούνται στην Εγνατία Οδό με κατεύθυνση την Ξάνθη.

Στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, έγινε σήμα στον οδηγό του Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, αλλά αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του. Λίγα μέτρα πιο κάτω ακινητοποίησε το όχημα, τράπηκε σε φυγή, διαφεύγοντας της σύλληψης.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο 26χρονος διακινητής, και ενεργούσε σαν προπομπός, ακινητοποιήθηκε, λίγο πιο πέρα και ο οδηγός του συνελήφθη.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο διαπίστωσαν ότι οι δύο διακινητές, προωθούσαν, στην ενδοχώρα, δέκα παράνομους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, για το Ι.Χ.Φ. έχει δηλωθεί κλοπή, πριν είκοσι μέρες περίπου, στο Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα Αττικής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Keywords
Τυχαία Θέματα