Προς υπερψήφιση των άρθρων του πολυνομοσχεδίου οδεύει η ΚΟ της ΝΔ

Με ομαλές συνθήκες φαίνεται να οδηγούνται τα 11 κρίσιμα άρθρα του πολυνομοσχεδίου προς την ονομαστική ψηφοφορία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι ισχυρές ενστάσεις αρκετών βουλευτών της ΝΔ έχουν καμφθεί.


Αναλυτικά, αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις, προκειμένου να καμφθούν και οι τελευταίες ενστάσεις ορισμένων γαλάζιων βουλευτών, οι οποίοι διαμήνυαν ότι δεν προτίθενται να ψηφίσουν κάποια άρθρα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου ο οποίος

διαφώνησε κατηγορηματικά με τις διατάξεις που σχετίζονται με την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών αλλά και των γαλάζιων βουλευτών Κώστα Γκιουλέκα και Ελίζας Βόζενμπεργκ οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεση τους με την απελευθέρωση του επαγγέλματος των δικηγόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κώστας Τασούλας συνομίλησε σήμερα τόσο με τον Υπουργό Μεταφορών Μάκη Βορίδη όσο και με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαιωάννου, ζητώντας τροποποιήσεις και αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Ο κ. Παπαιωάννου φαίνεται ότι αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές, ενώ αναμένονται οι τελικές αποφάσεις του κυρίου Βορίδη. Οι γαλάζιοι βουλευτές πάντως που διαφωνούν διαμήνυσαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στον κύριο Τασούλα, να επιμείνει στην «πίεση» των αρμόδιων υπουργών, προκειμένου να προχωρήσουν σε βελτιωτικές κινήσεις.

Από την άλλη η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου επιμένει να καταψηφίσει το άρθρο 7 το οποίο προβλέπει τη μεταβίβαση της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου στο ταμείο αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου ενώ επιφυλάξεις για την στάση που θα κρατήσει σχετικά με το άρθρο για τις δικηγορικές εταιρείες εξέφρασε και ο κ. Χρήστος Μαγκούφης.

Keywords
Τυχαία Θέματα