Πρόστιμο ή φυλακή σε όσους δεν επισκέπτονται τους γονείς τους!

18:59 1/7/2013 - Πηγή: NewsBomb

Πρόστιμα ή ακόμα και φυλάκιση οι ποινές που θα αντιμετωπίζουν οι Κινέζοι, σε περίπτωση που αμελούν να επισκεφθούν τους γονείς τους, σύμφωνα με νόμο που βρίσκεται σε ισχύ από το πρωί της Δευτέρας.

Ο νόμος που αφορά τα Δικαιώματα των Ηλικιωμένων, ορίζει ότι τα ενήλικα παιδιά πρέπει να φροντίζουν τις πνευματικές ανάγκες των γονέων τους και μην εγκαταλείπουν ή αποφεύγουν τους ηλικιωμένους.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση πάντως, είναι το γεγονός ότι δεν γνωστοποιείται η συχνότητα, με την οποία πρέπει να επισκέπτονται

τα παιδιά, τους γονείς τους. Η μόνη λέξη που αναφέρεται είναι "συχνά".

Πολλοί Κινέζοι αντιμετωπίζουν με ειρωνεία και σκωπτικά σχόλια του συγκεκριμένο νομοθέτημα, παραβλέποντας τις ούτως ή άλλως, αγνές προθέσεις του νομοθέτη.

Κινέζος δικηγόρος υποστηρίζει από την πλευρά του ότι η εφαρμογή είναι δύσκολη, αλλά όχι απίθανη. Αν η περίπτωση παραμέλησης φτάσει σε δικαστήριο και αν δεν υπάρξει διακανονισμός, ο δικαστής μπορεί πλέον να ζητήσει και να επιβάλει συγκεκριμένο πρόγραμμα επισκέψεων.

Το πρόβλημα θα επιδεινωθεί στο μέλλον: Το 2010 οι άνω των 60 ετών ήταν 178 εκατομμύρια και το 2030 θα έχουν διπλασιαστεί, οπότε αναμένεται ότι αφενός τα παιδιά θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν για να μπορέσουν να εκπληρώσουν τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις, αφετέρου τα δικαστήρια θα έχουν πολύ περισσότερη δουλειά!

Keywords
Τυχαία Θέματα