Ψεύτης ο Παπανδρέου για Μέρκελ και Σαρκοζί

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Έξαλλοι οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες, που πληροφορήθηκαν από τηλεοράσεως την είδηση για δημοψήφισμα

Οι δηλώσεις Παπανδρέου ότι είχε ενημερώσει Σαρκοζί και Μέρκελ για το δημοψήφισμα,

έχουν κάνει έξαλλους τους δύο ευρωπαίους ηγέτες, οι οποίοι έμαθαν σχεδόν από την τηλεόραση την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού.

Στη συνάντησή τους νωρίς σήμερα το βράδυ, Σαρκοζί και Μέρκελ θα εκφράσουν στον Γιώργο την αγανάκτησή τους για το ψέμα που είπε περί ενημέρωσής τους και θα του ζητήσουν να αποκαλύψει κατεπειγόντως ποιο θα είναι το ερώτημα στο δημοψήφισμα που προτίθεται να κάνει στην Ελλάδα.

Το όριο που βάζουν οι δυο ευρωπαίοι ηγέτες στον Έλληνα Πρωθυπουργό είναι το ερώτημα να κινείται στο πλαίσιο «θέλετε να μείνετε στο ευρώ ή να επιστρέψετε στη δραχμή;».

Δεν συζητάνε καθόλου το να υπάρχει ερώτηση για την απόφαση της 27ης Οκτωβρίου στο δημοψήφισμα, γεγονός που θα τίναζε στον αέρα όλη τη δουλειά που προηγήθηκε της συμφωνίας αυτής.

Ο Παπανδρέου βρίσκεται σε δεινή θέση, αφού ουσιαστικά ο Σαρκοζί με τις δηλώσεις του τον εκθέτει ανεπανόρθωτα, καταγγέλλοντας ακόμη και το γεγονός ότι με την απόφασή του ο Έλληνας πρωθυπουργός τορπιλίζει τη συμφωνία της 27ης Οκτώβρη.

Η συνάντηση με τους Σαρκοζί και Μέρκελ θα κρατήσει λίγη ώρα, οι δύο ηγέτες της Ευρώπης δεν θέλουν να κουβεντιάσουν τίποτα άλλο με τον Παπανδρέου και φυσικά δεν πρόκειται να τον καλέσουν και στη συνάντηση του G20 που θα γίνει αύριο και μεθαύριο.

Εν τω μεταξύ, μεγάλα οικονομικά funds Αμερικής και Ευρώπης και μεγάλοι dealer των χρηματιστηρίων μετράνε σήμερα τα κέρδη τους από το άγριο παιχνίδι που έγινε στα χρηματιστήρια μετά την αναγγελία Παπανδρέου για δημοψήφισμα.

Υπάρχει ένα μείζον ερώτημα: ποιοί άραγε γνώριζαν και από ποιον την αιφνίδια απόφαση Παπανδρέου να πάει η Ελλάδα σε δημοψήφισμα, γεγονός που προκάλεσε κατάρρευση στα διεθνή χρηματιστήρια και τεράστια κέρδη σε αυτούς που γνώριζαν και πούλησαν μετοχές τους πριν την κατάρρευση…

Keywords
Τυχαία Θέματα