Ράσμουσεν: «Λάθος» μια ξένη επέμβαση στη Συρία

Δεν θα ήταν «σωστή επιλογή» μια ξένη επέμβαση στη Συρία, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φο Ράσμουσεν, υποστηρίζοντας μια πολιτική επίλυση της κρίσης.

«Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο επί του παρόντος» για μια επιχείρηση του ΝΑΤΟ στη Συρία, υπογράμμισε ο Ράσμουσεν, ενώ χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» την αποτυχία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

να καταλήξει σε μια συμφωνία για τους τρόπους ενίσχυσης της πίεσης επί του καθεστώτος της Δαμασκού, εκτιμώντας ότι η Ρωσία θα μπορούσε να είχε παίξει βασικό ρόλο στην επίτευξη της ειρήνης.

«Καταδικάζω απερίφραστα τη συμπεριφορά των συριακών δυνάμεων ασφαλείας και την καταστολή του άμαχου πληθυσμού», προσέθεσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ. «Αυτά των οποίων είμαστε μάρτυρες είναι σκανδαλώδη και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το συριακό καθεστώς ευθύνεται για τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου», σημείωσε ο Ράσμουσεν.

Τέλος, αναφερόμενος στον χαρακτηρισμό περί «εμφυλίου πολέμου» στη Συρία, ο Ράσμουσεν είπε ότι δεν είναι βέβαιος αν μπορεί να γίνεται λόγος για εμφύλιο πόλεμο «από νομικής άποψης».

Keywords
Τυχαία Θέματα