Ρέθυμνο: Ένας στους δύο δεν μπορεί να πληρώσει το ρεύμα

Μεγάλο είναι το πρόβλημα στο Ρέθυμνο και κυρίως στην ενδοχώρα του νομού όπου οι κάτοικοι αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα.

Σε πρωτόγνωρο ποσοστό κυμαίνονται τα χρέη των Ρεθεμνιωτών στη ΔΕΗ όπως αναφέρει το cretalive.gr. Οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί έχουν χτυπήσει «κόκκινο» εξαιτίας της οικονομικής δυσκολίας που αντιμετωπίζουν ιδιώτες και επιχειρηματίες, με αποτέλεσμα να αυξάνονται και οι περιπτώσεις διακοπής παροχής ρεύματος.

Σύμφωνα με

υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ, το 40% των πελατών της επιχείρησης στο νομό Ρεθύμνου οφείλει χρήματα από λογαριασμούς που έχουν λήξει και δεν έχουν πληρωθεί. Ποσοστό το οποίο κρίνεται από την επιχείρηση ως ιδιαίτερα υψηλό και ανησυχητικό συνάμα. Τα στοιχεία αφορούν το μήνα Μάιο του 2012, ενώ σημειώνεται ότι το ποσοστό παρουσιάζει διαρκώς αυξητικές τάσεις.

Όπως προκύπτει, τα τελευταία δυο χρόνια τα χρέη των καταναλωτών προς τη ΔΕΗ έχουν «εκτοξευθεί», καθώς από το περίπου 20% που κυμαίνονταν προ διετίας, πλέον έχουν φτάσει το 40% και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών της επιχείρησης, τον Ιούνιο είναι πιθανό το ποσοστό να φτάσει ακόμα και το 50%.

Κάτι που σημαίνει ότι περίπου οι μισοί από τους 100.000 καταναλωτές στο Ρέθυμνο δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις για το ρεύμα που καταναλώνουν. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, δυσκολία στην εξόφληση εμφανίζουν τόσο τα «νοικοκυριά» όσο και μεγάλες ή μικρές τοπικές επιχειρήσεις.

Όπως επισημαίνεται, το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην ενδοχώρα του νομού, όπου υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ανεξόφλητων υποχρεώσεων και, μάλιστα, για μεγάλο χρονικά διάστημα. Με δυσκολία, όμως, φτάνουν στο ταμείο για να πληρώσουν και οι καταναλωτές, που κατοικούν ή δραστηριοποιούνται στο αστικό Ρέθυμνο.

«Το μισό Ρέθυμνο έχει διακοπεί και έχει επανασυνδεθεί» τονίζει χαρακτηριστικά στα «Ρ.Ν.» στέλεχος της ΔΕΗ, περιγράφοντας την κατάσταση στο νομό.

Ως μέτρο πίεσης για να εισπράξει τα χρήματα που της οφείλονται, η επιχείρηση χρησιμοποιεί τη διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ωστόσο σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, ούτε αυτό το μέτρο φαίνεται να αποδίδει.

Στο Ρέθυμνο, πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εντολές για διακοπές ρεύματος στην πόλη και στην Περιφέρεια, έχουν αυξηθεί κατά πολύ τους τελευταίους μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα