Ρωσία: Άνοιξαν τα πρώτα εκλογικά κέντρα

00:52 4/3/2012 - Πηγή: NewsBomb

Άνοιξαν στις 22:00 ώρα Ελλάδος τα εκλογικά κέντρα στη ρωσική Άπω Ανατολή για τις προεδρικές εκλογές.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν υπολογίζει ότι θα επιστρέψει στο Κρεμλίνο, παρά το έντονο κύμα αμφισβήτησης της διακυβέρνησής του.

«Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν όπως ήταν προγραμματισμένο, όλα βαίνουν καλώς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Οξάνα Μπαλίνινα, αντιπρόεδρος της Εκλογικής Επιτροής της περιοχής Τσουκότκα στη Σιβηρία. Από τα εκλογικά κέντρα αναμένεται να περάσουν για να ψηφίσουν

109.000 εκατομμύρια ψηφοφόροι.

Η Ρωσία εκτείνεται σε εννέα χρονικές ζώνες και οι κάτοικοι της Τσουκότκα είναι οι πρώτοι που ξεκινούν να ψηφίζουν στις προεδρικές εκλογές, οι οποίες θα ολοκληρωθούν αύριο Κυριακή στις 19:00 ώρα Ελλάδας στο Καλίνινγκραντ, οπότε θα γίνουν γνωστά και τα πρώτα αποτελέσματα. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, πριν από λίγες ημέρες, έδιναν στον Πούτιν τη νίκη από τον πρώτο γύρο με ποσοστό περίπου 60%.

Ο Πούτιν αντιμετωπίζει τέσσερις υποψήφιους για την προεδρία: τον κομμουνιστή Γκενάντι Ζιουγκάνοφ --που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις βρίσκεται στη δεύτερη θέση--, τον λαϊκιστή Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, τον δισεκατομμυριούχο Μιχαήλ Πρόχοροφ και τον κεντρώο Σεργκέι Μιρόνοφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία, Άνοιξαν,rosia, anoixan