Ρουκέτες του συριακού στρατού στο Λίβανο

Εδάφη του Λιβάνου έπληξαν ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από το συριακό στρατό, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους.

Τοπικός αξιωματούχος της μεθοριακής περιοχής Λιβάνου-Συρίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «τα συριακά στρατεύματα αρχικά εκτόξευσαν ρουκέτες και μετά άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα και πέταξαν αυτοπροωθούμενες οβίδες».

Επίσης, Σύροι ακτιβιστές ανακοίνωσαν πως ένας πρόσφυγας από τη Συρία σκοτώθηκε στη λιβανική πόλη αλ Μπακία. Ο ίδιος προσέθεσε ότι πυρά προερχόμενα από τη Συρία έπεσαν κοντά στο χωριό Μκαϊμπλέχ, με αποτέλεσμα να τραπούν

σε φυγή αρκετοί κάτοικοι.

Παράλληλα, στη Συρία και συγκεκριμένα στην πόλη Χάμα εισέβαλαν κυβερνητικά στρατεύματα, μετά από μια νύχτα σφοδρών βομβαρδισμών. «Στρατεύματα με περίπου 90 άρματα μάχης εισέβαλαν στην πόλη και άρχισαν να εκφοβίζουν τους κατοίκους», δήλωσε ο ακτιβιστής της συριακής αντιπολίτευσης, Σάλεχ αλ Χαμάουι.

«Οι άντρες διατάχθηκαν να βγάλουν τα ρούχα τους και να συγκεντρωθούν στο κέντρο της πόλης. Αργότερα τους ανάγκασαν να μπουν σε λεωφορεία, τα οποία αναχώρησαν προς άγνωστο προορισμό», προσέθεσε. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα την επαρχία Χομς, 25 χιλιόμετρα από τα λιβανικά σύνορα και εξαπέλυσαν νέα επίθεση κατά της Χαράστα, κοντά στην Δαμασκό.

Από τους βομβαρδισμούς στην επαρχία Ιντλέμπ έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τέλος, στην επαρχία Ντεράα, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν όταν δέχτηκαν επίθεση από ομάδα λιποτακτών, διευκρίνισε η οργάνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα