Σ. Κεδίκογλου: Θα ξηλώσουμε το νεοφασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα ξηλώσει αυτό το «νεοναζιστικό-νεοφασιστικό μόρφωμα» έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ζητώντας από όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να υψώσουν «ένα φραγμό στην ένταση και τη βία».

Μιλώντας ειδικότερα για την αντιμετώπιση της κυβέρνησης απέναντι στη Χρυσή Αυγή εξήγησε ότι «δεν μπορείς να θέσεις εκτός νόμου ένα κοινοβουλευτικό κόμμα. Μπορείς όμως να θέσεις αυτήν την οργάνωση ενώπιον του νόμου» και έτσι να έχει «το αποτέλεσμα

που θέλουν οι πολίτες».

Ερωτηθείς για την επικείμενη επίσκεψης της Τρόικας, ο κ. Κεδίκογλου εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι «είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε» ενώ σε ειδικότερη ερώτηση για το νέο φορολογικό σύστημα για τα ακίνητα σημείωσε ότι «το περίγραμμά του θα είναι έτοιμο μέχρι τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών» επαναλαμβάνοντας ότι θα είναι «δικαιότερο».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «δεν θα υπάρξουν νεά μέτρα» γιατί από τη μία «δεν τα αντέχει η κοινωνία» και από την άλλη η Ελλάδα «υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί».

Ερωτηθείς σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Λαζαρίδη, επισήμανε ότι αυτό που είπε ο βουλευτής της Ν.Δ. είναι πως «θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ στο συνταγματικό τόξο» και έθεσε ορισμένα ερωτήματα τα οποία απαιτούν απαντήσεις σχετικά με τις δηλώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ περί «γουναράδικων» και «τα συνθήματα του τύπου ''ή εμείς ή αυτοί'' που είναι διχαστικά».

Άσκησε μάλιστα κριτική στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, όπως επισήμανε στο χθεσινό «ενωτικό μήνυμα του πρωθυπουργού απάντησε με διχαστικό λόγο».

Μιλώντας για τις εκλογές στη Γερμανία ο κ. Κεδίκογλου εξέφρασε την εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα τους δεν θα επηρεάσει τη στάση απέναντι στην Ελλάδα αφού, όπως είπε, «όλα εξαρτώνται από εμάς».

Αναφέρθηκε, τέλος, και στα στοιχεία για την ανεργία που έδωσε την Πέμπτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή, χαρακτηρίζοντάς τα ως ένα πρώτο σημάδι ανάκαμψης σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση «έχει τις προϋποθέσεις για να αντιμετωπίσει την ανεργία».

Keywords
Τυχαία Θέματα