Σαμαράς: Η Ελλάδα προσφέρει στους επενδυτές red carpet, όχι red tape

14:47 7/3/2013 - Πηγή: NewsBomb

Στη συνεδρίαση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιείται στη Βουλιαγμένη παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και εκτίμησε πως μέχρι τα τέλη του 2013 θα έρθει η ανάκαμψη, επαναλαμβάνοντας πως το οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα είναι πλέον ιδανικό για επενδύσεις.

«Η Ελλάδα

προσφέρει, σε όσους θέλουν να επενδύσουν, "red carpet" και όχι "red tape", δηλαδή κόκκινο χαλί και όχι γραφειοκρατία» είπε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε πως «πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στις μεταρρυθμίσεις, με έμφαση στην απελευθέρωση των αγορών, το άνοιγμα των επαγγελμάτων και τη μείωση της γραφειοκρατίας. Παράλληλα, έμφαση δίνεται και στην πορεία των αποκρατικοποιήσεων και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο πρωθυπουργός τόνισε πως, έως τα τέλη Μαρτίου θα έχουν κατατεθεί οι δεσμευτικές προσφορές για ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ, ενώ άλλα τρία μεγάλα προγράμματα θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του έτους.

«Ο ελληνικός λαός υπέφερε πολύ και εξακολουθεί να υποφέρει» δήλωσε ο κ. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας, πάντως, πως με τα πρώτα στοιχεία για φέτος, φαίνεται πως «θα πιάσουμε τους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα», ενώ ανέφερε ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού για το 2012 είναι περισσότερο από ικανοποιητική, παρά τη μεγαλύτερη ύφεση.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια μεσαία τάξη κατεστραμμένη και μια απελπισμένη νεολαία» σημείωσε, χαρακτηριστικά και μίλησε για «λαϊκιστικές φωνές, που ακούγονται και από δεξιά και από αριστερά», οι οποίες- όπως είπε- «είναι ανίκανες να εκτροχιάσουν την προσπάθεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα