Σαμαράς: «Η μεταβατική ως το Πάσχα»

13:03 2/1/2012 - Πηγή: NewsBomb

Σταθερά προσηλωμένη στη διαξαγωγή εκλογών αμέσως μετά το Πάσχα είναι η ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς φέρεται να είναι σύμφωνος με την πολυσυζητημένη αποστροφή Παπούλια, πως ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος,

δέχεται «πόλεμο», πιστεύει ωστόσο πως κύριοι πολέμιοι του «αναπόφευκτου» έργου της μεταβατικής, είναι όσοι υπουργοί οδήγησαν τον τόπο σε αυτή την κατάσταση κατόπιν επιταγών της τρόικας και σήμερα κωλυσιεργούν συστηματικά προκειμένου να πετύχουν μικροκομματικά οφέλη.

«Ανοχή σε κωλυσιεργίες δεν θα δείξουμε ούτε μιαν ώρα! Και όσοι παίζουν μικροκομματικά παιχνίδια, θα αντιμετωπίσουν και την υπευθυνότητά μας και την αποφασιστικότητά μας. Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι», διεμήνυσε μέσω άρθρου του σε κυριακάτικη εφημερίδα, εντοπίζοντας ουσιαστικά την αιτία του προβλήματος στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτιμά πως οι βασικοί πολέμιοι και υπονομευτές της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, είναι όλοι εκείνοι που προτείνουν, σε καθημερινή βάση, παράταση του βίου και των αρμοδιοτήτων της μεταβατικής κυβέρνησης, μη σεβόμενοι την αρχική συμφωνία.

«Η συμφωνία ισχύει απολύτως»

Ο ίδιος πάντως φροντίζει να διαμηνύει σε όλους τους τόνους και με κάθε ευκαιρία πως ο σκοπός σχηματισμού του υπάρχοντος σχήματος είναι η εξασφάλιση της 6ης δόσης –που ήδη έγινε- καθώς και η ολοκλήρωση της νέας συμφωνίας για την εθελοντική ανταλλαγή των παλαιών ομολόγων του ελληνικού χρέους, κάτι που θα πρέπει να επισπευσθεί ώστε οι εκλογές να γίνουν άμεσα και πάντως πριν από το Πάσχα (15 Απριλίου).

Ο πρόεδρος της «γαλάζιας» παράταξης, δείχνει μάλιστα απρόθυμος να συζητήσει για νέα μέτρα, αφού πιστεύει ακράδαντα πως είναι μικροκομματικό συμφέρον να «φορτώσει», την ευθύνη αυτών στον Λουκά Παπαδήμο και επιμένει πως ό,τι χρειαστεί θα το επιφορτιστεί η επόμενη εκλεγμένη κυβέρνηση η οποία, όπως ο ίδιος υπόσχεται, θα επιχειρήσει να προβεί και στις απαιτούμενες τροποποιήσεις για την αποκατάσταση των κραυγαλέων αδικιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα