Σαμαράς σε υπουργούς: Δουλειά ακόμα και τον Δεκαπενταύγουστο

09:08 2/8/2013 - Πηγή: NewsBomb

-Όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός στο χθεσινό υπουργικό

-Τι απάντησε για τα σενάρια πρόωρων εκλογών

Δουλειά ακόμα και τον Δεκαπενταύγουστο απ’ όποιο σημείο και αν είναι διακοπές ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους υπουργούς στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι δεν επιτρέπεται ούτε κατ΄ ελάχιστον χαλάρωση ενώ για τυχόν ολιγοήμερες διακοπές, τους ζήτησε να συνεννοηθούν με τον γραμματέα της κυβέρνησης.

Μέχρι τον Ιούνιο του 2014 η κυβέρνηση πρέπει να δώσει

τον καλύτερο εαυτό της για να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί, τόνισε ο Πρωθυπουργός και κάλεσε ιδιαίτερα όσους έχουν μνημονιακές υποχρεώσεις να τις ολοκληρώσουν ακόμη και μέσα στον Αύγουστο ανεξάρτητα αν έχουν περιθώρια ακόμη και τον Σεπτέμβριο.

Ο πρωθυπουργός έστρεψε τα βέλη του και κατά της αντιπολίτευσης επισημαίνοντας στους υπουργούς ότι από τον Σεπτέμβριο θα επιχειρήσει να θέσει την χώρα σε αναταραχή και να ματαιώσει το κυβερνητικό έργο.

«Αυτούς τους μήνες η αντιπολίτευση θα κάνει ό,τι μπορεί για να αλλοιώσει ή να ματαιώσει την προσπάθειά μας. Ήδη έχει προαναγγείλει ότι θέλει να θέσει τη χώρα σε γενικευμένη αναταραχή. Δεν θα το πετύχει, οι πολίτες αντιλαμβάνονται το επικίνδυνο και αντιδημοκρατικό παιχνίδι τους. Μπορεί όμως να μας αποπροσανατολίσει οδηγώντας σε λάθη και αποτυχίες. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί, θέλω δουλειά , θέλω τήρηση του προγράμματος», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

Επιπλέον είπε ότι η ελληνική προεδρία πρέπει να πραγματοποιήσει βήματα για περισσότερη Ευρώπη ενώ για το θέμα της λαθρομετανάστευσης έκανε λόγο για έμπρακτη αλληλεγγύη των εταίρων.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσίασε τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ κατά το α’ εξάμηνο του 2014, οι οποίες εγκρίθηκαν ομόφωνα από το υπουργικό συμβούλιο.

Όπως υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ σε μια κρίσιμη μεταβατική περίοδο για την Ευρώπη. Παράλληλα, σημείωσε, ότι η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης μέσω εφαρμογής πολιτικών αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας επηρέασε ισχυρά την κοινωνική συνοχή, ιδιαίτερα στις χώρες οι οποίες αντιμετώπισαν την κρίση άμεσα.

Εκλογές

Ξορκίζει το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες ο πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς.

«Η συζήτηση για εκλογές δεν είναι σοβαρή. Λειτουργεί υπονομευτικά και διαλυτικά». Με αυτή τη φράση απαντούν από το Μέγαρο Μαξίμου στα σενάρια των τελευταίων ημερών για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εντός του φθινοπώρου του 2013.

«Η συζήτηση αυτή είναι αποπροσανατολιστική και παραπλανητική», είπε στους υπουργούς ο κ. Σαμαράς βάζοντας φρένο στις φήμες για κάλπες.

«Η αντιπολίτευση θα θέτει συνεχώς και επίμονα θέμα εκλογών «για να μας αποπροσανατολίσει. Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας» είπε ο κ. Σαμαράς.

Στενοί συνεργάτες του Α. Σαμαρά ξεκαθαρίζουν πως παρά τις εισηγήσεις για εκλογές που έχει δεθεί ο πρωθυπουργός, ο ίδιος εκτιμά ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της πολύ δρόμο και η προσπάθειά της δεν μπορεί να διακοπεί απότομα.

Μετά τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας όμως, η κυβέρνηση είναι σε δύσκολη θέση και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τη στάση του πρωθυπουργού αν οι δανειστές συνεχίσουν το ίδιο «τροπάριο».

Keywords
Τυχαία Θέματα