Σαρκοζί: Δεν υπάρχει «σχέδιο Β» για την Ελλάδα

18:28 2/3/2012 - Πηγή: NewsBomb

Ο Νικολά Σαρκοζί απέκλεισε το ενδεχόμενο να διαδεχθεί τους νυν προέδρους της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αν δεν επανεκλεγεί στην προεδρία της Γαλλίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος απάντησε αρνητικά σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, στις Βρυξέλλες: «Εκ βάθους

καρδίας, όχι. Σε καμία περίπτωση, με κανέναν τρόπο, ούτε τώρα ούτε αργότερα. Τρέφω μεγίστη εκτίμηση για το αξίωμα, αλλά δεν πιστεύω πως έχω τις ικανότητες για να γίνω ένας εξαίρετος πρόεδρος της Επιτροπής ή ένας εξαίρετος πρόεδρος της ΕΕ».

Επίσης, προέτρεψε τους ψηφοφόρους να τον επανεκλέξουν: «Ο μόνος τρόπος για να εξακολουθήσετε να με ακούτε είναι να με επανεκλέξετε. Έχω πολλές ακόμη εκκρεμότητες με την Ευρώπη για να ασχοληθώ την επόμενη πενταετία, χωρίς όμως να βρίσκομαι στη θέση του Μπαρόζο ή του Βαν Ρόμπεϊ».

Αναφερόμενος στην Ελλάδα και τη δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είπε: «Δε γνωρίζω τίποτα για κανένα σχέδιο Β. Δεν υπάρχει άλλο σχέδιο για την Ελλάδα εκτός από αυτό που έχει συμφωνηθεί και υλοποιείται».

Τέλος, σχολίασε με ειρωνεία την κίνηση του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, σχετικά με την επιστολή που είχε αποστείλει στις 20 Φεβρουαρίου σε έντεκα ομολόγους του στην ΕΕ και ζητούσε την αναθέρμανση της ευρωπαϊκής ανάπτυξης.

«Είμαι πάντοτε ευτυχής όταν οι Άγγλοι φίλοι μας αγαπούν την Ευρώπη, σε τέτοιο σημείο που να της γράφουν. Εξέλαβα την επιστολή του Κάμερον, μετά την απόφασή του να μην συμπράξει με το σύμφωνο, ως μία επιθυμία του να μην μείνει ουραγός, και χαίρομαι γι' αυτό. Έχουμε ανάγκη τους Άγγλους στην Ευρώπη, δεν θα έλεγα όμως πάντα», σάρκασε ο Σαρκοζί.

Keywords
Τυχαία Θέματα