Σε κατάσταση συναγερμού λόγω ψύχους η Σερβία

07:52 6/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η σερβική κυβέρνηση σε ολόκληρη την επικράτεια προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκαλούν οι αδιάκοπες χιονοπτώσεις και το πολικό ψύχος.


Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ίβιτσα Ντάτσιτς, ανέφερε ότι προβλέπεται η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, του στρατού, της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα επίταξης ιδιωτικών βαρέων μηχανημάτων για την διάνοιξη οδικών αρτηριών προς αποκλεισμένες

περιοχές. Συγκεκριμένα υπολογίζεται ότι 70.000 άνθρωποι βρίσκονται αποκλεισμένοι, εδώ και έξι μέρες, στα χωριά τους, κυρίως στη νοτιοδυτική Σερβία.

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέχρι σήμερα εξαιτίας του ψύχους στη Σερβία. Η κατάσταση είναι δραματική σε 37 δήμους όπου υπάρχουν χιλιάδες αποκλεισμένοι, στα όρια επιβίωσης εξαιτίας της έλλειψης βασικών ειδών διατροφής.Στις πόλεις, εντοπίζονται σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα αφού τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν προλαβαίνουν να καθαρίσουν τους δρόμους.

Επίσης το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να μην λειτουργήσουν τα σχολεία βασικής και μέσης εκπαίδευσης μέχρι και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου. Οι χιονοπτώσεις στη Σερβία θα συνεχιστούν και αυτήν την εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές ακόμη και στα πεδινά θα πέσει στους -25 βαθμούς κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα