Σε νέες βάσεις οι σχέσεις ΗΠΑ-Γερμανίας μετά το σκάνδαλο κατασκοπείας

Σε συνομιλίες με Αμερικανούς αξιωματούχους βρίσκεται γερμανική αντιπροσωπεία των μυστικών υπηρεσιών στην Ουάσιγκτον.


Στόχος η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, η οποία έχει πληγεί μετά την αποκάλυψη ότι αμερικανικανικοί κοριοί παρακολουθούσαν την Άνγκελα Μέρκελ.
Εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου ανέφερε ότι επιθυμία της Γερμανία είναι να μπουν νέοι κανόνες στη συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών.
Τα στοιχεία που διέρρευσαν από τα έγγραφα που είχε στην κατοχή του ο Έντουαρντ

Σνόουντεν, έχουν προκαλέσει την αντίδραση κκαι των άλλων ευρωπαϊκών δυνάμεων, τηνς Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι τόνισε ότι, εάν οι πληροφορίες που κυκλοφορούν στα μέσα ενημέρωσης επαληθευτούν, η παρακολούθηση «είναι μη αποδεκτή μεταξύ συμμάχων και φίλων».
Εν τω μεταξύ, η NSA, «πέταξε το μπαλάκι» στις ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες, λέγοντας ότι είναι εκείνες που μοιράζονταν τις πληροφορίες με τους Αμερικανούς.
Η Γαλλία από την πλευρά της, ήταν επιεικής στους χαρακτηρισμούς προς τις ΗΠΑ. Περιέγραψε ως «απίθανες» τις κατηγορίες ότι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες έδιναν πληροφορίες στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Την ίδια στιγμή, ακόμη μία αποκάλυψη ρίχνει λάδι στη φωτιά.
Το ιταλικό περιοδικό Panorama, σε άρθρο του αναφέρει ότι Αμερικανοί πράκτορες κατασκόπευσαν τους καρδινάλιους την περίοδο εκλογής του νέου Πάπα.

Διαβάστε επίσης:

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Πάγκαλου γύρω από τις παρακολουθήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα