Σε προεκλογική εγρήγορση η ΝΔ

Στη διενέργεια εκλογών αμέσως μετά το πέρας του έργου της μεταβατικής κυβέρνησης επιμένει η Συγγρού.

Στην ολόθερμη στήριξη της αποστολής της μεταβατικής κυβέρνησης αλλά και στη διενέργεια εκλογών αμέσως μετά το πέρας του έργου της επιμένει η ΝΔ, που βρίσκεται σε προεκλογική εγρήγορση.

Ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει προς κάθε κατεύθυνση πως η στάση της Νέας Δημοκρατίας δεν διαφοροποιήθηκε, ως προς το χρόνο

διεξαγωγής των εκλογών, ούτε κατά την κατ΄ ιδίαν συνάντησή του με τον Λουκά Παπαδήμο –όπου άλλωστε δεν ετέθη τέτοιο ζήτημα-, ούτε όμως και στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, της περασμένης Πέμπτης, παρά τις πιέσεις Καρατζαφέρη για παράταση του βίου της μεταβατικής αλλά και τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου.

«Για τη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχουν αμφιταλαντεύσεις. Η θέση μας ήταν και παραμένει σταθερή. Βρεθήκαμε σθεναρά απέναντι στο Μνημόνιο και στην αναποτελεσματική κυβερνητική πολιτική και δικαιωθήκαμε πλήρως. Στηρίξαμε, τη μεταβατική κυβέρνηση για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της συνόδου της 26ης Οκτωβρίου. Και ακολουθούμε τη συμφωνία των αρχηγών μέχρι κεραίας. Επομένως, οι εκλογές θα γίνουν μόλις το συγκεκριμένο έργο της κυβέρνησης ολοκληρωθεί», επιβεβαίωσε μάλιστα εχθές, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Η προεκλογική ρητορική

Στη ΝΔ, βρίσκονται στην τελική ευθεία κατάρτισης του κυβερνητικού προγράμματος της παράταξης ενώ και τα ψηφοδέλτια του κόμματος έχουν σχεδόν συμπληρωθεί, με τα στελέχη της να έχουν πάρει σαφή εντολή, να καταστήσουν σαφές πως η μοναδική λύση για τον τόπο είναι η αυτοδύναμη επιστροφή του κόμματος στην εξουσία.

Ενώ ο Αντώνης Σαμαράς δείχνει να δικαιώνεται σε όλες του τις εκτιμήσεις, τόσο από τα γεγονότα όσο και από δηλώσεις όπως των κυρίων Σημίτη και Προβόπουλου, «στο ΠΑΣΟΚ ο αρχηγός του με εξοργιστική εμμονή θέλει να εμφανίζεται ως μοναχικός ‘‘μεσσίας’’ ενώ οι δελφίνοι ψάχνουν δικαιολογίες για να αποστασιοποιηθούν από τη καταστροφική μνημονιακή πολιτική που οι ίδιοι στήριξαν και εφάρμοσαν», υποστηρίζουν στην Συγγρού.

Στο πλαίσιο αυτό, το κομματικά όργανα, φροντίζουν με κάθε ευκαιρία να υπενθυμίζουν πως:

• Η χώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης Παπανδρέου, βιώνει μια ανεπανάληπτη κρίση

• Η οικονομία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

• Η ανεργία πλήττει πάνω από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας

• Δεκάδες χιλιάδες πολίτες σιτίζονται από την Εκκλησία και φιλανθρωπικούς φορείς

• Τα «λουκέτα» αυξάνονται αλματωδώς.

• Χιλιάδες νέοι παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς

Keywords
Τυχαία Θέματα