Σκληρό ροκ μεταξύ αντιπολίτευσης – Σαμαρά για τις απολύσεις

17:20 7/7/2013 - Πηγή: NewsBomb

Στα άκρα φαίνεται πως οδηγείται η κόντρα των κομμάτων της αντιπολίτευσης με την Κυβέρνηση εν' όψει των απολύσεων στο δημόσιο...

Μετά από τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού, κ Αντώνη Σαμαρά στο Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας οι αντιδράσεις για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση κορυφώθηκαν.

Η ΔΗΜΑΡ κάνει λόγο για αθέτηση συμφωνίας της κυβέρνησης ενώ τόσο το ΚΚΕ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ

μιλούν για εξαθλίωση του ελληνικού λαού και αναρίθμητες ανθρωποθυσίες στο βωμό του κεφαλαίου.

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

Η εμμονή της τρόικας να συνδεθεί η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων με απολύσεις, από μέσο ορθολογικής κατανομής του προσωπικού γίνεται μέσο απορρύθμισης, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ με αφορμή τις σχετικές συζητήσεις των εκπροσώπων των δανειστών με την κυβέρνηση.

Αποδεχόμενη αυτή τη λογική η κυβέρνηση, στην ουσία «υπονομεύει τη διοικητική μεταρρύθμιση» σημειώνει η ΔΗΜΑΡ και επισημαίνει ότι «η αποδέσμευση της κινητικότητας από τις απολύσεις, που είχε συμφωνηθεί τον περασμένο Μάιο, στην ουσία τώρα αθετείται με τρόπο κυνικό».

ΚΚΕ: Η Νέα Ελλάδα θα είναι η Ελλάδα της λαϊκής ευημερίας

«Η αποθέωση του ευρωενωσιακού μονόδρομου και της ανάπτυξης με σκοπό το κέρδος, ο νόμος της καπιταλιστικής ζούγκλας και το μίσος προς τους λαϊκούς αγώνες, είναι οι ιδέες που επιστρατεύει το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι για να υποτάξουν το λαό στη βαρβαρότητα, που γεννά ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης και η ενσωμάτωση της Ελλάδας στην ΕΕ. Ο λαός έχει πληρώσει πανάκριβα τις ιδέες και τις πολιτικές τους, που είναι παλιές και σαπισμένες, όπως το καπιταλιστικό σύστημα το οποίο υπερασπίζονται» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, «η νέα Ελλάδα για τον εργαζόμενο λαό δε θα χτιστεί με τα παλιά υλικά της ΝΔ και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που οδήγησαν το λαό στη χρεοκοπία. Η νέα Ελλάδα θα είναι η Ελλάδα της λαϊκής ευημερίας, της κατάργησης της εκμετάλλευσης, αποδεσμευμένη από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και θα χτιστεί όταν ο λαός αποφασίσει να πάρει στα χέρια του την εξουσία και τον πλούτο που παράγει».

ΣΥΡΙΖΑ: Οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε ανθρωποθυσίες

«Οι υποτιθέμενες «διαπραγματεύσεις» ανάμεσα στην τρόικα και τους εγχώριους εκφραστές της κατέληξαν σε ανθρωποθυσίες στο βωμό του μνημονίου».

Αυτό αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Σημειώνει, δε, ότι «η μνημονιακή δέσμευση για απολύσεις υλοποιείται απαρέγκλιτα, ο νέος μηχανισμός διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού θα τον σπρώξει ακόμη πιο κάτω, ενώ η πρώτη δόση των νέων μέτρων για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού έχει δρομολογηθεί».

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η δικομματική μνημονιακή κυβέρνηση και η πολιτική της έχει ως εχθρό της το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας και τις ανάγκες του, προετοιμάζει το έδαφος της πιο άγριας εκμετάλλευσης του κόσμου της εργασίας, θεωρώντας ως προϋπόθεση των επιδιώξεων της την ύπαρξη εκατομμυρίων ανέργων».

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Αυστηρός με αντιπολίτευση, αινιγματικός στα εσωκομματικά

ΣΥΡΙΖΑ: Οι υποτιθέμενες «διαπραγματεύσεις» κατέληξαν σε ανθρωποθυσίες

ΚΚΕ: Ο λαός έχει πληρώσει πανάκριβα τις ιδέες του κεφαλαίου

«Αθετείται η συμφωνία για αποδέσμευση της κινητικότητας από απολύσεις»

Keywords
Τυχαία Θέματα