Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει πάση θυσία στο ευρώ

Στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Ευρώπη αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας αιχμές για τη στάση των Ευρωπαίων ηγετών.

Μιλώντας στο Real fm ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στο αν πρέπει συνολικά να παραμείνουμε στο ευρώ μετά τον ευρωσκεπτικισμό που αναπτύσσεται σε όλη την Ευρώπη.

«Πάση θυσία σημαίνει η ανεργία

από το 30 να πάει στο 40; Nα κλείσουν και άλλα νοσοκομεία και άλλες επιχειρήσεις να μεταναστεύσουν και άλλοι νέοι άνθρωποι στο εξωτερικό; Όχι λοιπόν πάση θυσία με τίποτα και για τίποτα, προφανώς ούτε και για το ευρώ», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Όπως, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, «για μας το δίλημμα είναι αν θέλουμε μια Ευρώπη η οποία θα βασίζεται σε μια πολιτική η οποία θα διαλύσει κάθε έννοια κοινωνικού κράτους, θα ανατρέπει το κοινωνικό status όλων των προηγούμενων δεκαετιών, αν θέλουμε μια Ευρώπη της ύφεσης της ύφεσης και την ακραίας λιτότητας ή όχι. Και η επιλογή μας είναι το δεύτερο. Θέλουμε μια Ευρώπη που να έχει στον πυρήνα της την αλληλεγγύη των λαών, την διεύρυνση της δημοκρατίας και μια ανάπτυξη που αν προστατεύει την εργασία και τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα