Σόιμπλε: «Η Ελλάδα αν και σημείωσε πρόοδο δεν βγήκε από το τούνελ»

08:42 5/4/2013 - Πηγή: NewsBomb

Kοινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν σήμερα το πρωί οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας στις Βρυξέλλες για να επιχειρήσουν να διαλύσουν τις φήμες περί διαφωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες, οι οποίες αφορούν συγκαλυμμένες επικρίσεις του Βερολίνου για την οικονομική υγεία της Γαλλίας.

Ωστόσο

υπήρξαν αναφορές και στην Ελλάδα και την κατάσταση στην ευρωζώνη και την ΕΕ, με τον γερμανό υπουργό να υπογραμμίζει ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να «βγει η Ελλάδα από την ιδιαίτερα δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται», δεδομένου ότι το χρέος είναι μεγάλο.

Εκτίμησε πάντως ότι «αν και δεν έχει φανεί η άκρη του τούνελ, έχει σημειωθεί πρόοδος στην Ελλάδα, όπως και στην Ιρλανδία».

Οι δύο υπουργοί συμμετείχαν σε εκδήλωση στη γαλλική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης του Στρασβούργου με θέμα «Το γαλλογερμανικό δίδυμο: Εφαλτήριο για ένα ομοσπονδιακό καθεστώς στην Ευρώπη;».

Από την πλευρά του ο γάλλος υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι «τα προγράμματα για την Κύπρο και για την Ελλάδα ήταν απαραίτητα», προκειμένου να βγουν από την κρίση, και πρόσθεσε ότι «η ανάπτυξη σε αυτές τις χώρες θα μπορούσε να βασιστεί και στον τομέα της ενέργειας».

Ο Πιερ Μοσκοβισί σημείωσε ότι «το business model της Κύπρου δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ως πλεονέκτημα», καθώς η διάρθρωση του τραπεζικού της συστήματος εμπεριείχε στοιχεία επικινδυνότητας για την Ευρωζώνη.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά το Eurogroup ο Πιερ Μοσκοβισί εξέφρασε την άποψη ότι το συμβούλιο θα πρέπει «να λειτουργήσει καλύτερα», δηλώνοντας την λύπη του για την «αίσθηση αμφιταλάντευσης» που έδωσε το Eurogroup κατά το χειρισμό της κυπριακής τραπεζικής κρίσης.

«Έχουμε να μάθουμε πολλά απ' όσα συνέβησαν κατά την κυπριακή κρίση», είπε ο γάλλος υπουργός

Keywords
Τυχαία Θέματα