Σοβαρεύτηκε και κέρδισε…

Στον τελευταίο αγώνα του εν έτει 2011 στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 71-66 της Μπάμπεργκ, για τη 10η και τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση, αφού στα πρώτα λεπτά οι παίκτες του ήταν άστοχοι. Η Μπάμπεργκ το εκμεταλλεύτηκε και προηγήθηκε με 5-0, με τον Πλέις να είναι ο βασικός εκφραστής

των επιθετικών ενεργειών της. Οι πρωταθλητές Ευρώπης βρήκαν λύσεις διά χειρός Διαμαντίδη, Σάτο και Καλάθη, αλλά οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα και βρέθηκαν να προηγούνται με 22-12 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Η άμυνα ζώνης των Γερμανών προκάλεσε αρκετές δυσκολίες στον Παναθηναϊκό, αλλά ο Δημήτρης Διαμαντίδης αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και με αυτόν στη θέση του οδηγού οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 27-20 στο 14ο λεπτό. Και πάλι όμως η γερμανική ομάδα κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά στο σκορ (22-34), τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου, στηριζόμενη στον Ρόμπερτς, αλλά και στην ευστοχία των παικτών της από τη γραμμή των 6,75μ.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς γύρισε την άμυνα σε ζώνη και οι πρωταθλητές Ευρώπης μείωσαν σε 34-28, αλλά ο Πλέις ήταν ασταμάτητος και φτάνοντας τους εννέα πόντους βοήθησε την Μπάμπεργκ να προηγηθεί με 38-30 στο φινάλε του ημιχρόνου.

Διαβάστε περισσότερα στο onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα